Annonce
Annonce
Annonce
Politik

Indsamlingsdyst: Joachim B. erkender sviende nederlag til Johanne

Johanne Schmidt-Nielsen sætter Joachim B. Olsen til vægs i Danmarks Indsamling.

Gem til liste

Venstrefløjen er mere end dobbelt så gavmild som højrefløjen.

Sådan vil de røde formentlig udlægge resultatet af den seneste uges indsamlingsdyst på Christiansborg og Facebook mellem Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og Liberal Alliances Joachim B. Olsen i forbindelse med Danmarks Indsamling 2013.

Få timer før dysten slutter, har Johanne Schmidt-Nielsen indsamlet 66.685 kr. fra sine venstreorienterede venner. Joachim B. Olsens borgerlige venner har 'kun' hostet op med under det halve: 29.975 kr.

FAKTADisse projekter støtter Danmarks Indsamling 2013

Joachim B. Olsen har svært ved at se nederlaget i øjnene:

Nederlag.  »Jeg taler for min syge moster«, erkender Joachim B. Olsen, som for en gangs skyld godt kan leve med at tabe til Liste Ø. Arkivfoto: Jens Dresling. »Jeg tror, den primære forklaring er, at indsamlingen er foregået over Facebook, hvor Johanne har syv gange så mange venner som mig. Så hvis man ser på antallet af venner, vi har (på Facebook, red.) og dividerer med beløbet, så er mine venner faktisk en lille smule mere gavmilde end Johannes venner«, forsøger Joachim B. Olsen indledningsvist at forklare nederlaget.

Men så falder facaden:

»Altså, jeg prøver at komme med en masse undskyldninger«.

Ja, det kan jeg høre. Det er dygtigt spin. Handler det ikke bare om, at socialisterne er mere gavmilde end de borgerlige?

»Det tror jeg ikke. Jeg har aldrig set noget statistik, der skulle dokumentere det. Nej, tværtimod. Hvis antagelsen om, at de blå vælgere har højere lønninger og betaler mere i skat, så holder den da i hvert fald ikke. Men jeg tror ikke, jeg skal gå ind i den debat.... altså jeg taler for min syge moster. Jeg har tabt den konkurrence til Johanne, og det er så fint nok. Det er så den ene, jeg taber til hende. Og det går trods alt til et godt formål«, siger Joachim B. Olsen til politiken.dk.

LÆS OGSÅDanmarks Indsamling: 100-årige Anastasie mistede arm, mand og ti børn

Den tidligere EM-guldvinder i kuglestød og Vild med dans-vinder mener, at hans banemand blandt andet har haft fordel af sin fremtoning:

»Jeg vidste godt, hun var svær at slå, for hun er meget populær, Johanne. Og det spiller jo også ind. Hun er en yndig, lille venstreorienteret pige, og de virker utroligt sympatiske, hvorimod jeg er en stor.... jeg har har nok et lidt andet image«.

Ja, en yndig pige, kan man næppe kalde dig...

»Nej, det er det, hahaha. Nej, der skal også være plads til lidt sjov. Og det var det her«, siger Joachim B. Olsen.

Det har her til formiddag ikke været muligt at lade Johanne Schmidt-Nielsens udnytte håneretten i en kommentar til politiken.dk.. Men en lang række posts på Facebook den seneste uge vidner om venstrefløjspolitikerens indsamlingsiver.

»Hvad så, Joachim B Olsen?«, lød den seneste kommentar fra Johanne Schmidt-Nielsen i går.

LÆS OGSÅ8-årige Vince er vokset op blandt fluer og mudder

Indsamling.  Danmark Indsamling samler ind til 12 konkrete projekter i 11 afrikanske lande, der skal skabe fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste mennesker. Johanne har samlet flest ind i dysten mod Joachim B. Olsen. Foto: Lars Just. Dysten mellem de to politikere slutter i Aftenshowet på DR 1 i aften, hvor de to politikere mødes i den sidste afgørende dyst.

Her vil duellanterne medbringe deres indsamlingsbøsser, og det vil under udsendelsen være muligt for seerne at give deres sidste pekuniære bidrag til deres politiske favorit via sms.

Danmark Indsamling 2013 kulminerer med et tv-show på DR 1 på fredag. Pengene går til 12 konkrete projekter i 11 afrikanske lande, der skal skabe fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste mennesker, oplyser arrangørerne.

PolitikenPlus
 • Skammel Étbenet skammel til opgaver i de lave højder. Den étbenede skammel følger kroppens bevægelser når du vipper og drejer på den unikke, buede fod. Sid godt og undgå belastninger på ryg og knæ.

  Pluspris 269 kr. Alm. pris 319 kr. Køb
 • Wild Card Køb dit Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 725 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2014 ? både sommer, i efterårsferien og til det hyggelige julemarked.

  Pluspris 725 kr. Alm. pris 850 kr. Køb
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Tekande Tekande med tekst på siden er en del Keith Brymer Jones´ "Word" serie, som har været en bestseller i både England og NYC i flere år. Form og funktion kombineres for at skabe moderne keramik.

  Pluspris 379 kr. Alm. pris 450 kr. Køb