Annonce
Annonce
Annonce
Politik

Indsamlingsdyst: Joachim B. erkender sviende nederlag til Johanne

Johanne Schmidt-Nielsen sætter Joachim B. Olsen til vægs i Danmarks Indsamling.

Gem til liste

Venstrefløjen er mere end dobbelt så gavmild som højrefløjen.

Sådan vil de røde formentlig udlægge resultatet af den seneste uges indsamlingsdyst på Christiansborg og Facebook mellem Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og Liberal Alliances Joachim B. Olsen i forbindelse med Danmarks Indsamling 2013.

Få timer før dysten slutter, har Johanne Schmidt-Nielsen indsamlet 66.685 kr. fra sine venstreorienterede venner. Joachim B. Olsens borgerlige venner har 'kun' hostet op med under det halve: 29.975 kr.

FAKTADisse projekter støtter Danmarks Indsamling 2013

Joachim B. Olsen har svært ved at se nederlaget i øjnene:

Nederlag.  »Jeg taler for min syge moster«, erkender Joachim B. Olsen, som for en gangs skyld godt kan leve med at tabe til Liste Ø. Arkivfoto: Jens Dresling. »Jeg tror, den primære forklaring er, at indsamlingen er foregået over Facebook, hvor Johanne har syv gange så mange venner som mig. Så hvis man ser på antallet af venner, vi har (på Facebook, red.) og dividerer med beløbet, så er mine venner faktisk en lille smule mere gavmilde end Johannes venner«, forsøger Joachim B. Olsen indledningsvist at forklare nederlaget.

Men så falder facaden:

»Altså, jeg prøver at komme med en masse undskyldninger«.

Ja, det kan jeg høre. Det er dygtigt spin. Handler det ikke bare om, at socialisterne er mere gavmilde end de borgerlige?

»Det tror jeg ikke. Jeg har aldrig set noget statistik, der skulle dokumentere det. Nej, tværtimod. Hvis antagelsen om, at de blå vælgere har højere lønninger og betaler mere i skat, så holder den da i hvert fald ikke. Men jeg tror ikke, jeg skal gå ind i den debat.... altså jeg taler for min syge moster. Jeg har tabt den konkurrence til Johanne, og det er så fint nok. Det er så den ene, jeg taber til hende. Og det går trods alt til et godt formål«, siger Joachim B. Olsen til politiken.dk.

LÆS OGSÅDanmarks Indsamling: 100-årige Anastasie mistede arm, mand og ti børn

Den tidligere EM-guldvinder i kuglestød og Vild med dans-vinder mener, at hans banemand blandt andet har haft fordel af sin fremtoning:

»Jeg vidste godt, hun var svær at slå, for hun er meget populær, Johanne. Og det spiller jo også ind. Hun er en yndig, lille venstreorienteret pige, og de virker utroligt sympatiske, hvorimod jeg er en stor.... jeg har har nok et lidt andet image«.

Ja, en yndig pige, kan man næppe kalde dig...

»Nej, det er det, hahaha. Nej, der skal også være plads til lidt sjov. Og det var det her«, siger Joachim B. Olsen.

Det har her til formiddag ikke været muligt at lade Johanne Schmidt-Nielsens udnytte håneretten i en kommentar til politiken.dk.. Men en lang række posts på Facebook den seneste uge vidner om venstrefløjspolitikerens indsamlingsiver.

»Hvad så, Joachim B Olsen?«, lød den seneste kommentar fra Johanne Schmidt-Nielsen i går.

LÆS OGSÅ8-årige Vince er vokset op blandt fluer og mudder

Indsamling.  Danmark Indsamling samler ind til 12 konkrete projekter i 11 afrikanske lande, der skal skabe fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste mennesker. Johanne har samlet flest ind i dysten mod Joachim B. Olsen. Foto: Lars Just. Dysten mellem de to politikere slutter i Aftenshowet på DR 1 i aften, hvor de to politikere mødes i den sidste afgørende dyst.

Her vil duellanterne medbringe deres indsamlingsbøsser, og det vil under udsendelsen være muligt for seerne at give deres sidste pekuniære bidrag til deres politiske favorit via sms.

Danmark Indsamling 2013 kulminerer med et tv-show på DR 1 på fredag. Pengene går til 12 konkrete projekter i 11 afrikanske lande, der skal skabe fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste mennesker, oplyser arrangørerne.

PolitikenPlus
 • Samtale før døden En tidsrejse på Betty Nansen viser opgør med nazitiden

  Pluspris fra 100 kr. Alm. pris fra 160 kr. Køb
 • Nytår Det kunne være et billede fra Dallas, Texas. Der kunne være tale om en sen nat i The Lone Star State ? og en cowboy, som ikke lige kunne huske, hvor han havde parkeret sin hest.

  Pluspris 850 kr. Alm. pris 980 kr. Køb
 • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

  Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
 • Fortiden Oscar-vinderen Asghar Farhadi er tilbage med endnu et syleskarpt og universelt menneskeligt drama med thrillerelementer.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 100 kr. Køb
 • Puslespil med lyd Sjovt og underholdende puslespil med lyd. Når brikken placeres korrekt kommer der en realistisk lyd, som afspejler den figur som brikken viser. Fås i 3 forskellige varianter.

  Pluspris 105 kr. Alm. pris 125 kr. Køb