Annonce
Annonce
Annonce
Politik

Lars Løkke på flere hotelbesøg

Venstres nr. 2 har haft flere skatteyderbetalte overnatninger, som er svære at forene med hans ministerarbejde.

Gem til liste

Ud og spise med Parkens direktør Jørgen Glistrup, ind og se en fodboldfinale - og så på hovedet i seng på et hotelværelse i København, betalt af ministeriet.

Sådan så programmet tilsyneladende ud en april-aften i 2006, da Lars Løkke Rasmussen så FCK vinde over norske Lillestrøm i finalen i Royal League-turneringen i Parken.

Ifølge et bilag dateret 6. april 2006 fra DGI-Byens Hotel overnattede Lars Løkke Rasmussen for 800 kroner. Samme aften har han været til fodboldfinalen i Parken, fremgår det af Lars Løkkes ministerkalender.

Parkens direktør vil ikke deltage i heksejagt
Det fremgår ikke, om besøget i Parken har noget at gøre med Lars Løkke Rasmussens arbejde som minister, og Parkens direktør, Jørgen Glistrup, ønsker ikke at oplyse om anledningen til mødet.

»Den heksejagt, som pressen er i gang med på en person, vil jeg ikke deltage i«, siger han til Berlingske Tidende.

I forgårs fortalte TV 2, at Løkke i perioden 2003-2007 har overnattet otte gange på hotel, hvor besøgene kan have privat karakter. Berlingske Tidende har fundet yderligere hotelbesøg, som nu giver anledning til panderynker hos eksperterne.

Lektor fornemmer at overnatninger at tvivlsomme
Ifølge lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Bønsing, må Løkke redegøre for sin færden de pågældende datoer.

»I nogle af eksemplerne har man en fornemmelse af, at det er tvivlsomt, hvorvidt det kan have noget med ministeriet at gøre«, siger han.

Overnatningerne er følgende:

 • 7. september 2006 på DGI-Byens Hotel for 956 kroner. Den aften har Venstres og de konservatives folketingsgrupper en fælles middag på Meyers Madhus, viser Løkkes kalender.
 • Fredag 13. januar 2006 er der en regning fra Scandic Hotel i Københavns Sydhavn. Af bilaget fremgår det ikke, om Løkke overnattede fra torsdag til fredag eller fra fredag til lørdag. Men sammenligner man med hans kalender, har der hverken været sene møder torsdag eller fredag aften. Fredag slutter hans kalender 16.30 og torsdag stopper kalenderen 20.30.
 • Fredag 1. december 2006 er der en regning på 800 kroner fra DGI-Byens Hotel. Her kan man heller ikke se, om Løkke har overnattet fra torsdag til fredag eller fra fredag til lørdag. Torsdag slutter hans kalender klokken 17.00 - et temamøde i forbindelse med kvalitetsreformen på Skejby Sygehus. Og fredag stopper Løkkes kalender klokken 16.

Ministeriet kan ikke komme med nogen forklaring
Sekretariatschef Kaj Nørrehede Christensen fra Sundhedsministeriet oplyser, at ministeriet i dag ikke kan komme med en nærmere forklaring på, hvorfor Løkke valgte at bo på hotel de pågældende nætter. Men han understreger, at ministerkalenderen ikke er nogen dokumentation for, hvornår ministerens arbejdsdag slutter.

»Det gælder generelt, at der i hvert enkelt tilfælde er truffet konkret afgørelse om ministeriets betaling af overnatning i København som følge af overarbejde/sene møder/tidlige morgenmøder m.v.«, skriver han i en e-mail.

Juraprofessor ønsker mere dokumentation
Juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet efterlyser dog en mere præcis dokumentation for, hvorvidt overnatningerne har været i ministeriets interesse.

»Hvis der ikke har været noget ministerformål med de overnatninger, så er der risiko for, at ministeren skal betale pengene tilbage«, siger Lars Bo Langsted.

Lars Løkke vil stadig ikke sige noget
Lars Løkke Rasmussen ønsker ikke at udtale sig om bilag mere - den opgave har Venstres finansordfører, Peter Christensen fået.

»Som minister kan man have alle de overnatninger, der skal til, så arbejdet kan hænge sammen. Der er ikke nogen, der overnatter inde i København, fordi det er sjovt«, siger Peter Christensen, der fremhæver, at Lars Løkke Rasmussen har boet på hotel færre gange, end menige folketingsmedlemmer har ret til.

»Løkke har haft behov for at benytte fem overnatninger om året, hvor folketingsmedlemmer har ret til ti gange«, påpeger Peter Christensen.

PolitikenPlus
 • Terrasseolie Giv din gamle eller nye træterrasse et nyt og'ædlere' udseende. Vælg mellem tre nuancer. Olien skaller ikke af og er enkel at påføre med pensel eller rulle. Passer til alle træsorter.

  Pluspris 575 kr. Alm. pris 679 kr. Køb
 • Radio Med kåring som den bedste DAB/DAB+ radio 2 år i træk af det anerkendte Hi-Fi magasin, samt topanmeldelser i både danske og internationale medier gør det radioen til musik elskernes absolutte favorit.

  Pluspris 1.699 kr. Alm. pris 1.999 kr. Køb
 • Afskedskampen ÅRETS PRESSEFOTOGRAF 1986/87. Det var i september 1986. Allan Simonsen spillede sin sidste kamp for det danske landshold.

  Pluspris 1.100 kr. Alm. pris 1.270 kr. Køb
 • Saltkværn Den danske designer Simon Legald skabt en kværn, hvor udsøgt kvalitet går hånd i hånd med eksklusive naturmaterialer.Kværnene har en svajet form og en tyngde, der gør, at de ligger godt i hånden.

  Pluspris 465 kr. Alm. pris 550 kr. Køb
 • Tørklæde Mere end blot et tørklæde. Firkantet tørklæde, størrelse 114x114cm i 100% blød silke Crepe de Chine med hånd syet roll kanter, lavet med kærlighed og omsorg af Penny i Kina.

  Pluspris 499 kr. Alm. pris 599 kr. Køb