Annonce
Annonce
Annonce
Politik

Lars Løkke på flere hotelbesøg

Venstres nr. 2 har haft flere skatteyderbetalte overnatninger, som er svære at forene med hans ministerarbejde.

Gem til liste

Ud og spise med Parkens direktør Jørgen Glistrup, ind og se en fodboldfinale - og så på hovedet i seng på et hotelværelse i København, betalt af ministeriet.

Sådan så programmet tilsyneladende ud en april-aften i 2006, da Lars Løkke Rasmussen så FCK vinde over norske Lillestrøm i finalen i Royal League-turneringen i Parken.

Ifølge et bilag dateret 6. april 2006 fra DGI-Byens Hotel overnattede Lars Løkke Rasmussen for 800 kroner. Samme aften har han været til fodboldfinalen i Parken, fremgår det af Lars Løkkes ministerkalender.

Parkens direktør vil ikke deltage i heksejagt
Det fremgår ikke, om besøget i Parken har noget at gøre med Lars Løkke Rasmussens arbejde som minister, og Parkens direktør, Jørgen Glistrup, ønsker ikke at oplyse om anledningen til mødet.

»Den heksejagt, som pressen er i gang med på en person, vil jeg ikke deltage i«, siger han til Berlingske Tidende.

I forgårs fortalte TV 2, at Løkke i perioden 2003-2007 har overnattet otte gange på hotel, hvor besøgene kan have privat karakter. Berlingske Tidende har fundet yderligere hotelbesøg, som nu giver anledning til panderynker hos eksperterne.

Lektor fornemmer at overnatninger at tvivlsomme
Ifølge lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Bønsing, må Løkke redegøre for sin færden de pågældende datoer.

»I nogle af eksemplerne har man en fornemmelse af, at det er tvivlsomt, hvorvidt det kan have noget med ministeriet at gøre«, siger han.

Overnatningerne er følgende:

 • 7. september 2006 på DGI-Byens Hotel for 956 kroner. Den aften har Venstres og de konservatives folketingsgrupper en fælles middag på Meyers Madhus, viser Løkkes kalender.
 • Fredag 13. januar 2006 er der en regning fra Scandic Hotel i Københavns Sydhavn. Af bilaget fremgår det ikke, om Løkke overnattede fra torsdag til fredag eller fra fredag til lørdag. Men sammenligner man med hans kalender, har der hverken været sene møder torsdag eller fredag aften. Fredag slutter hans kalender 16.30 og torsdag stopper kalenderen 20.30.
 • Fredag 1. december 2006 er der en regning på 800 kroner fra DGI-Byens Hotel. Her kan man heller ikke se, om Løkke har overnattet fra torsdag til fredag eller fra fredag til lørdag. Torsdag slutter hans kalender klokken 17.00 - et temamøde i forbindelse med kvalitetsreformen på Skejby Sygehus. Og fredag stopper Løkkes kalender klokken 16.

Ministeriet kan ikke komme med nogen forklaring
Sekretariatschef Kaj Nørrehede Christensen fra Sundhedsministeriet oplyser, at ministeriet i dag ikke kan komme med en nærmere forklaring på, hvorfor Løkke valgte at bo på hotel de pågældende nætter. Men han understreger, at ministerkalenderen ikke er nogen dokumentation for, hvornår ministerens arbejdsdag slutter.

»Det gælder generelt, at der i hvert enkelt tilfælde er truffet konkret afgørelse om ministeriets betaling af overnatning i København som følge af overarbejde/sene møder/tidlige morgenmøder m.v.«, skriver han i en e-mail.

Juraprofessor ønsker mere dokumentation
Juraprofessor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet efterlyser dog en mere præcis dokumentation for, hvorvidt overnatningerne har været i ministeriets interesse.

»Hvis der ikke har været noget ministerformål med de overnatninger, så er der risiko for, at ministeren skal betale pengene tilbage«, siger Lars Bo Langsted.

Lars Løkke vil stadig ikke sige noget
Lars Løkke Rasmussen ønsker ikke at udtale sig om bilag mere - den opgave har Venstres finansordfører, Peter Christensen fået.

»Som minister kan man have alle de overnatninger, der skal til, så arbejdet kan hænge sammen. Der er ikke nogen, der overnatter inde i København, fordi det er sjovt«, siger Peter Christensen, der fremhæver, at Lars Løkke Rasmussen har boet på hotel færre gange, end menige folketingsmedlemmer har ret til.

»Løkke har haft behov for at benytte fem overnatninger om året, hvor folketingsmedlemmer har ret til ti gange«, påpeger Peter Christensen.

PolitikenPlus
 • Fyrværkeri, fotosalg Hvert år mellem jul og nytår holder Tivoli fyrværkerifestival og ekspederer tusindvis af stjerner, bombetter, romerlys og sole op i den sorte aftenhimmel.

  Pluspris 1.300 kr. Alm. pris 1.495 kr. Køb
 • Loire-dalen, 12 flasker Rosforth & Rosforth er pionerer indenfor import af vine fra den 1000 kilometer lange Loire-dals mange forskellige vinområder. Prøv 6 forskellige vine fra forskellige områder i Loire-dalen.

  Pluspris 1.326 kr. Alm. pris 1.560 kr. Køb
 • Nytår Det kunne være et billede fra Dallas, Texas. Der kunne være tale om en sen nat i The Lone Star State ? og en cowboy, som ikke lige kunne huske, hvor han havde parkeret sin hest.

  Pluspris 850 kr. Alm. pris 980 kr. Køb
 • Champagnekassen 6 fl. Oplev hvor godt den ægte Champagne kan smage, og hvor mange smagsnuancer den kan byde på.

  Pluspris 1.500 kr. Alm. pris 1.774 kr. Køb
 • Ur, unisex Pebble 06 er det seneste medlem af Pebble familien. En elegant fusion af nutidigt dansk design og klassisk Milanaise mesh-lænke.

  Pluspris 2.335 kr. Alm. pris 2.750 kr. Køb