Politik

40 år i dag: Mette Frederiksen er det tætteste på vor tids antimachiavellistiske fyrstinde

Hun kan blive Danmarks yngste statsminister nogensinde. Vejen derhen er foreløbig brolagt med lige så mange personlige konfrontationer som tætte alliancer. Det politiske lederskab bygger først og fremmest på social indignation.

Politik
FOR ABONNENTER

For knap 25 år siden sidder journalist Kurt Strand, dengang ansat på DR, og undrer sig i sin bil på vej hjem fra et påskeseminar på Roskilde Højskole.

Han har holdt oplæg om mediernes rolle og ansvar for en forsamling medlemmer af DSU (Dansk Socialdemokratisk Ungdom, red.).

Men undervejs bliver en ung kvinde ved med at tage ordet. Igen og igen stiller hun spørgsmål ved den garvede journalists diagnose. Kurt Strand finder aldrig ud af, hvem den unge kvinde er, men han er sikker på, at han nok skal få hende at se igen.

Kvinden fra forsamlingen på Roskilde Højskole hed Mette Frederiksen, i dag er hun tidligere minister, formand for Socialdemokratiet og i spil til at blive Danmarks yngste statsminister nogensinde.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce