Anders Rønnow Klarlund (tv.) og Jacob Weinreich (th.) er makkerparret bag pseudonymet Kazinski, og er aktuelle med krimien 'Miraklernes nat'.
Arkivfoto: Lars Krabbe/POLFOTO

Anders Rønnow Klarlund (tv.) og Jacob Weinreich (th.) er makkerparret bag pseudonymet Kazinski, og er aktuelle med krimien 'Miraklernes nat'.

Kultur

'Miraklernes nat': Ny Kazinski-krimi er en tung og langstrakt jagt på et mirakel og en makaber morder

A.J. Kazinskis nyeste krimi med parret Niels Bentzon og Hannah Lund er ambitiøs sympatisk, men også for lang i spyttet.

Kultur
FOR ABONNENTER

En 33-årig godt udseende gadesmart gymnasielærer findes myrdet. Et banalt knivdrab, der pludselig viser sig at være en veritabel korsfæstelse. Præcis som den på Golgata, den påske for små 2.000 år siden.

Men korset er fjernet fra gerningsstedet. Sporene er tilbage, stigmata, Jesu fem sår på liget. En mystisk og makaber sag rulles ud, og politimanden og gidselforhandleren Niels Bentzon må tage affære. Men faktisk er han selv psykologisk stigmatiseret af sin kone, Hannahs, terminale kræftsygdom, som hun ligesom i forrige bind i serien håber på at finde helbredelse for i udlandet.

Hun, den eksakte atomfysiker, søger hjælp i den metafysiske verden, som går ad troens og bønnens mirakuløse stier. Således er hun taget til det berømte jomfru Maria-mirakelsted – kendt fra Franz Werfels roman ’Sangen om Bernadette’ – kurbyen Lourdes i Sydfrankrig.

Men som der står med slet skjult sarkasme: »Eneste forskel på Lourdes og Roskilde (Festival) var, at musikken var udskiftet med mirakler og fulde mennesker erstattet af syge«.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce