Annonce
Annonce
Annonce
Film & tv

Eurovision tømmer regionens pengekasse

Region Hovedstaden har brugt alle udviklingskroner på at dække Eurovision-underskud.

Gem til liste

Når Region Hovedstaden vælger at dække underskuddet efter Eurovision-festen på 46 millioner kroner, betyder det, at der er 46 millioner kroner færre til andre kulturelle eller erhvervsfremmende aktiviteter. Kassen er kort sagt tom. Det skriver Frederiksborg Amtavis.

Den kasse, det handler om, er den, der står 'ubrugte midler til regional udvikling' på.

Regionens to øvrige pengekasser, der er skiltet med henholdsvis 'sundhed' og 'socialområdet' er helt adskilt her fra.

Proppen sat i for turisme og vækst

Da beslutningen om den ekstraordinære bevilling blev truffet 19. august, understregede regionsrådets formand Sophie Hæstorp Andersen (S), at pengene ikke skal tages fra eksempelvis sundheds- eller miljøbudgetter, men fra midler, der netop skal anvendes til at fremme vækst og erhvervsudvikling i regionen.

LÆS ARTIKELErhvervsmand skal rydde op efter Eurovision-skandale

»Der vil ikke være penge til nye projekter inden for regional udvikling de sidste fire måneder af året, siger Lars Gårdhøj, formand for regionens erhvervs- og vækstudvalg, til Frederiksborg Amtsavis.

Så turisme- og erhvervsfremmeorganisationer, der sidder med nye initiativer, arrangementer eller planer på tegnebrættet må tage sig en pause indtil efter nytår og eventuelt fordrive tiden med at gense det storslåede Eurovision Song Contest-show fra maj.

Tilbagebetaling over syv år

LÆSFakta: Derfor kom Eurovision til at koste hoveder

Wonderful Copenhagen skal betale de 46 millioner kroner tilbage til Region Hovedstaden over syv år i form af en reduktion af grundtilskuddet til turistorganisationen.

Det samlede underskud efter sangfesten lød på hele 58 millioner. Der var oprindeligt budgetteret med 34,6 millioner kroner, men Eurovision kom til at koste hele 112 millioner kroner, hvilket var mere end tre gange så dyrt som forventet.

PolitikenPlus
 • Mad Men - Sæson 7 pt. 1 1. del af 7. sæson af den ekstremt populære serie.

  Pluspris 260 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
 • Gloria Prisbelønnet chilensk film emd en forrygende Paulina Garcia i hovedrollen.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 100 kr. Køb
 • Fortiden Oscar-vinderen Asghar Farhadi er tilbage med endnu et syleskarpt og universelt menneskeligt drama med thrillerelementer.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 100 kr. Køb
 • Hobbitten 2 Fra den Oscarvindende instruktør Peter Jackson kommer nu ?Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark?, som er den anden film i trilogien baseret på J.R.R. Tolkiens populære mesterværk ?Hobbitten?.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Don Jon Prisbelønnet og anmelderrost alternativ komedie.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb