Hito Steyerl og hendes videoværk ’Factory of the Sun’ er voldsomt hypet.
Foto: Anders Sune Berg

Hito Steyerl og hendes videoværk ’Factory of the Sun’ er voldsomt hypet.

Kunstanmeldelser

Videoværker kan bombardere sanserne og vise os nye vinkler på verden – det lykkes bare ikke på Charlottenborg

Der er lagt op til et brag af en videopræsentation, men det føles mere som en fuser, når man har set Hito Steyerls videoværk til ende.

Kunstanmeldelser
FOR ABONNENTER

Hvor ville jeg dog gerne have kunnet lide tyske Hito Steyerls voldsomt hypede videoværk ’Factory of the Sun’! Her skulle nemlig være tale om et politisk værk, der problematiserer overvågningssamfundet, udført af en kunstner, som både ligger på topti over de mest indflydelsesrige i verden og har en ph.d. i filosofi.

Så bliver det bare ikke meget bedre i min bog.

Men desværre skuffer ’Factory of the Sun’ fælt. Det kan selvfølgelig skyldes, at næsen var sat for højt op på forhånd, men det er Kunsthal Charlottenborg i så fald selv ude om, for introduktionen til værket lover mere, end det kan holde.

Men lad os begynde på plussiden, hvor man finder et flot filmet videoværk, præsenteret som en totalinstallation. Steyerl har således opført et helt rum, inspireret af kultfilmen ’Tron’, med et lysende grid til alle sider.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  »Jeg elsker jo ikke livet sådan helt ind i helvede«

  
  Tove Irma Margit Ditlevsen (født 14. december 1917 i København, død 7. marts 1976 smst.) var en dansk forfatter, der debuterede i 1939 med digtsamlingen "Pigesind".
  Hør om Tove Ditlevsen:

  Vi har været i arkiverne og fundet gamle interviews. Med den unge digterinde, der havde alt foran sig. Og med den ældre forfatter, der glædede sig til, at livet – efter depressioner og misbrug og fire ægteskaber – snart var slut. Her kan du høre Gudrun Marie Schmidt læse sin artikel om forfatterikonet højt.

Annonce