Det kammer helt over, da klassen forlanger en finger som offer fra klassens guitarhelt Johan, sunget af kontratenoren Daniel Carlsson.
Foto: Den Jyske Opera

Det kammer helt over, da klassen forlanger en finger som offer fra klassens guitarhelt Johan, sunget af kontratenoren Daniel Carlsson.

Musik

Operaudgave af dansk ungdomsroman er skræmmende

Der er både professionelle sangere og unge talenter på scenen i Musikhuset Aarhus, hvor forfatteren Janne Tellers ord er motoren i operaen 'Intet' - en særlig satsning i Kulturhovedstadsåret.

Musik
FOR ABONNENTER

Hvad er meningen med livet? Hvad har overhovedet betydning? Og hvis intet har betydning, hvad gør vi så?

Drengen Pierre er klatret op i et blommetræ, og han vil ikke komme ned igen. Som en anden kyniker sidder han i sit træ og kaster blommer og hånlige bemærkninger i hovedet på sine venner og den forelskede Agnes, der sætter sig for at se, hvad hun og de andre kan gøre for at få Pierre på bedre tanker.

Det er handlingen i Janne Tellers lille ’Intet’, der er blevet beskyldt for at pushe et farligt nihilistisk budskab. Men som i realiteten prøver at få såvel unge og voksne til at tænke efter og indse, hvor galt det kan gå, hvisikkevi respekterer livet og netop derved giver det mening.

I operaversionen af historien er Pierres venner blevet til en hel 7. klasse fra en lille provinsby, som i den danske udgave hedder Meningsløse.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce