Opråb. Protesterne mod Neuköllns udvikling er ikke til at overse i gadebilledet, og på cafeen Freies Neukölln er også ejer Antje Borchardt skeptisk over for kvarterets pludselige popularitet.
Foto: Anne Kirstine Hermann

Opråb. Protesterne mod Neuköllns udvikling er ikke til at overse i gadebilledet, og på cafeen Freies Neukölln er også ejer Antje Borchardt skeptisk over for kvarterets pludselige popularitet.

insiderguider

Berlins ghetto er blevet hip

Nye vinbarer, vintagebutikker og vinylforretninger skyder op hver uge i Berlins gamle ghetto, Neukölln. Besøg kvarteret, inden alt for mange turister og trendsættere rykker ind.

insiderguider
FOR ABONNENTER

»Hvorfor endnu én??« har nogen skrevet med sort tusch over runden til baren i Weserstraße i Neukölln, der er så ung, at den endnu ikke er døbt.

»Det er jo rigtigt nok«, erkender Heiner Klemm med et skuldertræk.

»Men dét der er latterligt«, siger den 31-årige barejer og peger mod facadens andet vindue, hvor tonen er skærpet.

»Vestberlinere, bliv i Prenzlauer Berg«, lyder det sælsomme opråb, der henviser til det gamle østberlinske arbejderkvarter, der siden 1990’erne har udviklet sig til et stadig mere poleret tilholdssted for reklamefolk, designere og kreative unge.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  Live: Støjberg i samråd om ulovlig instruks

  Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forklarer sig nu på det andet samråd i sagen om ulovlig tvangsadskillelse af alle mindreårige fra deres samlevere på danske asylcentre i februar 2016.

  Se om Inger Støjberg holder fast i, at der er blevet administreret korrekt eller om hun igen ændrer forklaring og kommer med nye indrømmelser i sagen, som du kan blive klogere på i denne guide.

  Hvad bliver årets sommerhit?

  Justin Bieber koncert i Aarhus juni 2017
  Politikens Poptillæg:

  Hvilken sang kommer vi alle sammen til at få på hjernen denne sommer? Og hvilken sang kommer til at dominere højtaleranlæggene på Roskilde Festival og de trådløse højtalere på sommerhusterrassen? Politikens Poptillæg mindes de solbeskinnede klassikere og irriterende ørehængere og kommer med et bud på, hvordan denne sommer kommer til at lyde.

Annonce