Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Contador: Måske kan vi lukke det årti og fokusere på nutiden

Bjarne Riis' cykelstjerne kommenterer på Lance Armstrongs indrømmelser.

Gem til liste

Cykelsporten skal komme videre og putte Lance Armstrongs dopingskandale bag sig.

Det er hårdt for cykelsportens image, men jeg vil tage det, der kan være godt. Måske kan vi lukke det årti og fokusere på nutiden og fremtiden i den smukke sportsgren.

Alberto Contador

Sådan lyder budskabet fra den dobbelte Tour de France-vinder Alberto Contador, der i dag slår sine folder hos Bjarne Riis' hold, Team Saxo-Tinkoff.

»Folk har allerede talt en masse om det interview. Ingen var overrasket over det, han sagde«, siger spanieren forud for Tour de San Luis i Argentina.

LÆS OGSÅForurettet Armstrong i nat: Lad mig stille op igen

Lance Armstrong

Lance  Armstrong. Foto: AP

Alder: 41

Sejre: VM i 1993, San Sebastian i 1995 og Fléche Wallonne i 1996 samt en total på 25 etapesejre i Tour de France. Blev nummer tre ved OL i enkeltstart i 2000. Er frataget sine syv sejre i Tour de France (1999-2005) og samtlige resultater fra august 1998.

Økonomi: Har angiveligt en formue på over 100 millioner dollars.

Sygdom: Blev i oktober 1996 opereret akut for fremskreden testikelkræft og modtog kemoterapi.

Velgørenhed: I 1997 stiftede han Livestrong. En organisation, der øger fokus på kræft og har indsamlet adskillige millioner dollars. Han trak sig fra bestyrelsen i november sidste år.

Eftermæle: Udelukket fra al olympisk sport på livstid som følge af dom fra det amerikanske antidopingagentur Usada i 2012. UCI ratificerede og efterlevede Usada-dommen 22. oktober 2012 ved at erklære, at »Lance Armstrong har ingen plads i cykelsporten«.

Sportslig nekrolog:Farvel Lance: Armstrong står som idrætshistoriens største bedrager

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere holdkammerater
Contador har kørt på hold med Lance Armstrong og er selv blevet frataget sin sejr i Tour de France fra 2010 grundet dopingmistanke.

»Det er hårdt for cykelsportens image, men jeg vil tage det, der kan være godt. Måske kan vi lukke det årti og fokusere på nutiden og fremtiden i den smukke sportsgren«, tilføjer han.

Armstrong er blevet frataget sine syv sejre i Tour de France på grund af et omfattende dopingmisbrug.

LÆS OGSÅ Udskældt CNN-journalist håner Lance Armstrong

Selv om han i flere år hårdnakket har benægtet at have brugt præstationsfremmende stoffer, indrømmede han det i et interview med den amerikanske talkshowvært Oprah Winfrey i denne uge.

Den detroniserede cykelkonge indrømmede at have brugt diverse midler til at vinde samtlige sine sejre i Tour de France.

Livstidskarantæne fra al sport
Dopingmisbruget har da også medført en livstidskarantæne for den 41-årige texaner, der ikke må dyrke konkurrencesport overhovedet.

En ting, der ærgrer ham grusomt.

»Jeg er et konkurrencemenneske. Jeg elsker løb, at stå ved startsnoren«, sagde han, da anden del af hans interview med Oprah Winfrey blev sendt torsdag nat.

Nøjagtig som i første del forekom Lance Armstrong både forurettet og brødebetynget. Måske mest det første. Han er især forurettet over at være udelukket fra alle officielle sportsstævner i verden.

»Jeg vil ikke lyve: Jeg ville elske at have muligheden for at komme i konkurrence«, forklarede den 41-årige syvdobbelte Tour-vinder.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere