Annonce
Annonce
Cykling

Bjarne Riis: Jeg har taget doping

»Jeg købte det selv. Ingen hjalp mig«, fortæller Bjarne Riis om sit brug af doping, der var en del af hans hverdag i perioden fra 1993 til 1998.

Benægtelser fra Bjarne Riis

Interviewet i TV 2 af Line Baun Danielsen under Tour de France 1998:

»Jeg er aldrig blevet testet positiv«.

Interviewet uden for rytterbussen af Olav Skaaning Andersen på DR under Tour de France 1998:

»Jeg er 34 år, og jeg har kørt siden jeg var 7 år. Jeg har aldrig følt mig mere sund og rask end i øjeblikket. Så skal man fandeme ikke beskylde mig for det ene og det andet«.

Hvis du får spørgsmålet, om du er dopet, hvad svarer du så?

»Selvfølgelig er jeg ikke det«.

Interviewet i Schweiz af Tina Götsche til DR's Profilen efter Basso-skandalen 2006:

Kan jeg få dig til at sige: "Jeg har aldrig været dopet?"

»Det kan du godt«.

Må jeg høre?

»Jeg har aldrig været dopet«.

»Jeg har taget doping. Jeg har taget epo«.

Sådan lød ordene fra cykelikonet Bjarne Riis, da han på et pressemøde i Lyngby erkendte, at han snød sig til sin historiske Tour de France-sejr i 1996.

Jeg gjorde som alle andre
»Det var i en periode en del af min hverdag. Jeg købte det selv. Ingen hjalp mig«, siger Bjarne Riis, der forklarer, at han fra 1993 til 1998 gjorde som alle andre.

»Jeg er ked af, at lægerne skal hænges ud. Det er i sidste ende cykelrytterne selv, der skal tage ansvar. Jeg har løjet over for mig selv og andre. På det plan vil jeg gerne sige undskyld, men jeg kan trøste mig ved, at dem, der kender mig godt, stoler på mig. Ligesom alle andre mennesker har jeg gjort fejl i mit liv. Det var mit valg og mine fejl«, siger Bjarne Riis.

Min trøje betyder intet
Han er den første Tour de France-vinder, der erkender at have snydt sig til sejren i verdens største cykelløb, og han betragter ikke sig selv som en værdig vinder.

»Jeg har min trøje liggende i en papkasse hjemme i garagen. Den betyder ikke noget for mig. Mine oplevelser og mine minder har jeg for altid«, siger Bjarne Riis.

Jeg er stolt over mine resultater
»Jeg har det godt - jeg er stolt over mine resultater. Jeg ved godt, jeg ikke er kommet helt ærlig til dem. Jeg ved, hvilket arbejde, jeg har lagt bag dem«, siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis understregede indledningsvist, at han stod frem som privatperson, og at han kan fortsætte i sin position som holdejer af Team CSC.

»Jeg gør det her i dag, fordi sporten skal have den rigtige fremtid. Vores vigtigste sponsor er blevet orienteret, og jeg er glad for den opbakning, vi har fået fra den side«.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce