Annonce
Annonce
Annonce
Tennis

Træner: Wozniacki skal ændre fokus og smile mere

Caroline Wozniacki skal koncentrere sig mere om grand slam, mener Sven Groeneveld.

Gem til liste

Når Caroline Wozniacki endnu ikke har vundet en grand slam, kan det hænge sammen med, at hun har fokuseret for meget på at toppe verdensranglisten.

I et interview med Politiken fortæller danskerens træner Sven Groeneveld, at han har taget en snak om fokus med Wozniacki-familien under WTA-turneringen i Istanbul.

»Jeg sagde til dem, at de er nødt til at indse, at grand slam-tennis ikke varer et helt år, men to uger og syv kampe. Hovedformålet er at vinde de syv kampe. Det er ligegyldigt, hvem din modstander er«.

Førstepladsen skal nedprioriteres
»Det handler om at bevare fokus i to uger, hvor du skal overholde dine rutiner og arbejde meget specifikt mod det store mål«.

»Men deres fokus var et andet sted, det var en anden tilgang til grand slam. De tænkte mere på at være verdensetter, og hvad de skulle gøre for at bevare den position i stedet for at skabe de bedste betingelser for at vinde en grand slam«, siger Sven Groeneveld.

LÆS ARTIKELWozniacki savner dansk anerkendelse

Caroline Wozniacki har toppet verdensranglisten siden oktober sidste år, og selvom hun endnu ikke har vundet en grand slam, har hun været tæt på, da hun har spillet to semifinaler i den forgangne sæson.

Wozniacki tabte semifinalerne ved Australian Open og US Open.

Udstrålingen skal tilbage
Den hollandske træner savner noget smil i danskerens spil.

»Hun smiler altid. Det har vi savnet en smule i den foregående sæson. Jeg vil gerne se hende stråle igen«, siger Sven Groenevald.

Hollænderen er fortsat tilknyttet danskerens træningsteam, selvom han er trukket lidt i baggrunden, efter Wozniacki har hyret den spanske træner Ricardo Sanchez.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere