Annonce
Annonce
Annonce
Tennis

Træner: Wozniacki skal ændre fokus og smile mere

Caroline Wozniacki skal koncentrere sig mere om grand slam, mener Sven Groeneveld.

Gem til liste

Når Caroline Wozniacki endnu ikke har vundet en grand slam, kan det hænge sammen med, at hun har fokuseret for meget på at toppe verdensranglisten.

I et interview med Politiken fortæller danskerens træner Sven Groeneveld, at han har taget en snak om fokus med Wozniacki-familien under WTA-turneringen i Istanbul.

»Jeg sagde til dem, at de er nødt til at indse, at grand slam-tennis ikke varer et helt år, men to uger og syv kampe. Hovedformålet er at vinde de syv kampe. Det er ligegyldigt, hvem din modstander er«.

Førstepladsen skal nedprioriteres
»Det handler om at bevare fokus i to uger, hvor du skal overholde dine rutiner og arbejde meget specifikt mod det store mål«.

»Men deres fokus var et andet sted, det var en anden tilgang til grand slam. De tænkte mere på at være verdensetter, og hvad de skulle gøre for at bevare den position i stedet for at skabe de bedste betingelser for at vinde en grand slam«, siger Sven Groeneveld.

LÆS ARTIKELWozniacki savner dansk anerkendelse

Caroline Wozniacki har toppet verdensranglisten siden oktober sidste år, og selvom hun endnu ikke har vundet en grand slam, har hun været tæt på, da hun har spillet to semifinaler i den forgangne sæson.

Wozniacki tabte semifinalerne ved Australian Open og US Open.

Udstrålingen skal tilbage
Den hollandske træner savner noget smil i danskerens spil.

»Hun smiler altid. Det har vi savnet en smule i den foregående sæson. Jeg vil gerne se hende stråle igen«, siger Sven Groenevald.

Hollænderen er fortsat tilknyttet danskerens træningsteam, selvom han er trukket lidt i baggrunden, efter Wozniacki har hyret den spanske træner Ricardo Sanchez.

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere