Annonce
Annonce
Annonce
Internationalt

Vidne offentliggør video: Hun så politidrab på 18-årige Michael Brown

Piaget Crenshaw filmede Michael Browns livløse krop, efter han var blevet skudt.

Gem til liste
18-årige Michael Brown blev for 10 dage siden skudt og dræbt af en politibetjent. Den unge fyr var ubevæbnet, og uroligheder har præget byen Ferguson siden drabet. - Foto: Anonymous/AP

18-årige Michael Brown blev for 10 dage siden skudt og dræbt af en politibetjent. Den unge fyr var ubevæbnet, og uroligheder har præget byen Ferguson siden drabet. - Foto: Anonymous/AP

Adskillige vidner så til, da den 18-årige Michael Brown for ti dage siden blev skudt og dræbt af en politibetjent i Ferguson, Missouri, USA.

Et af vidnerne, Piaget Crenshaw, hentede sin telefon og filmede den livløse krop og de to involverede betjente.

Videooptagelsen er lagt ud på CNN, som også har interviewet Piaget Crenshaw om, hvorfor hun valgte at filme.

»Jeg følte, at noget ikke var, som det skulle være«, forklarer hun.

På videoen kan man høre en rystet Piaget Crenshaw, mens hun filmer.

Hun filmer fra sin lejlighed og ned på gaden, hvor liget af den unge mand ligger på asfalten. Et par meter derfra står den betjent, der har affyret de dræbende skud, og kort efter dukker hans makker op. De taler med hinanden og går lidt frem og tilbage ved siden af liget, mens de venter på forstærkning.

»Politiet har skudt denne dreng ude foran min lejlighed. De dræbte ham«, lyder Piaget Crenshaws stemme.

»Det faktum, at han han blev skudt i ansigtet, klikkede noget inden i mig, og jeg tænkte, at andre skulle se dette, derfor optog jeg filmen«, forklarer hun til CNN.

LÆS MEREPolitiet anholder 31 under nye uroligheder over dræbt sort teenager

Hun fortæller desuden, at politiet har været i besiddelse af hendes optagelse, eftersom de konfiskerede hendes telefon efter skyderiet.

Hun undrer sig derfor over, at politiet ikke har valgt at offentliggjort optagelsen, når man fredag valgte at offentliggøre en video af den dræbte, mens han angiveligt stjal cigarer fra en dagligvarebutik.

Piaget Crenshaw fortæller til CNN, at hun i første omgang også selv valgte at vente med at offentliggøre videoen. Dels af hensyn til sin egen sikkerhed, forklarer hun - men efter samråd med sin advokat, fordi navnet på den betjent, der dræbte Michael Brown ikke blev offentliggjort før flere dage efter den fatale skudepisode.

Endnu en nat med optøjer i Ferguson

Kilde: AP

Betjenten satte efter Brown

Hun fortæller CNN, at hun så, da den ubevæbnede Michael Brown blev dræbt.

»Det så ud som om, betjenten forsøgte at trække ham ind i bilen, men Brown var større end betjenten, så han slap selvfølgelig væk. Betjenten satte efter ham og skød uden at ramme. Brown løb væk fra betjenten, men vendte sig om på et tidspunkt og blev så ramt af flere skud«, siger Piaget Crenshaw, der bekræfter, at den unge mand blev skudt forfra.

LÆS OGSÅUroligheder fortsætter efter drab på sort teenager

Michael Brown blev dræbt for 10 dage siden. Efterfølgende har byen Ferguson i Missouri, hvor skudepisoden udspillede sig, været præget af uro og såvel fredelige som voldelige demonstrationer.

Nationalgarden er blevet sendt til byen i et forsøg på at få skabt ro. I nat blev 31 anholdt, mens to blev ramt af skud - angiveligt blev skuddene affyret af demonstranter, oplyser politiet.

PolitikenPlus
 • And Den lå i vejkanten og er fotograferet i lyset af Martin Lehmanns billygter. Smuk var den. Og helt stille.

  Pluspris 1.300 kr. Alm. pris 1.495 kr. Køb
 • Frilandsand til jul Ænderne går frit rundt på beplantede græsarealer og har adgang til frisk vand og kan søge skygge under træerne. De fodres med majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs.

  Pluspris 325 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
 • Juletræstog til Rosendal Besøg den hyggelige gård Rosendal i Nordsjælland og vend hjem med højt julehumør og selvfældet træ.

  Pluspris fra 168 kr. Alm. pris fra 168 kr. Køb
 • Spil: Blitz Blitz er et lysende hurtigt bestsellerspil, der vindes af den, som hurtigst kan aflæse kortene og snuppe den rigtige genstand.

  Pluspris 160 kr. Alm. pris 200 kr. Køb
 • Chips Der sker altid noget, når man fokuserer på individet.

  Pluspris 800 kr. Alm. pris 920 kr. Køb