Annonce
Annonce
Internationalt

Vidne offentliggør video: Hun så politidrab på 18-årige Michael Brown

Piaget Crenshaw filmede Michael Browns livløse krop, efter han var blevet skudt.

Gem til liste
18-årige Michael Brown blev for 10 dage siden skudt og dræbt af en politibetjent. Den unge fyr var ubevæbnet, og uroligheder har præget byen Ferguson siden drabet. - Foto: Anonymous/AP

18-årige Michael Brown blev for 10 dage siden skudt og dræbt af en politibetjent. Den unge fyr var ubevæbnet, og uroligheder har præget byen Ferguson siden drabet. - Foto: Anonymous/AP

Adskillige vidner så til, da den 18-årige Michael Brown for ti dage siden blev skudt og dræbt af en politibetjent i Ferguson, Missouri, USA.

Et af vidnerne, Piaget Crenshaw, hentede sin telefon og filmede den livløse krop og de to involverede betjente.

Videooptagelsen er lagt ud på CNN, som også har interviewet Piaget Crenshaw om, hvorfor hun valgte at filme.

»Jeg følte, at noget ikke var, som det skulle være«, forklarer hun.

På videoen kan man høre en rystet Piaget Crenshaw, mens hun filmer.

Hun filmer fra sin lejlighed og ned på gaden, hvor liget af den unge mand ligger på asfalten. Et par meter derfra står den betjent, der har affyret de dræbende skud, og kort efter dukker hans makker op. De taler med hinanden og går lidt frem og tilbage ved siden af liget, mens de venter på forstærkning.

»Politiet har skudt denne dreng ude foran min lejlighed. De dræbte ham«, lyder Piaget Crenshaws stemme.

»Det faktum, at han han blev skudt i ansigtet, klikkede noget inden i mig, og jeg tænkte, at andre skulle se dette, derfor optog jeg filmen«, forklarer hun til CNN.

LÆS MEREPolitiet anholder 31 under nye uroligheder over dræbt sort teenager

Hun fortæller desuden, at politiet har været i besiddelse af hendes optagelse, eftersom de konfiskerede hendes telefon efter skyderiet.

Hun undrer sig derfor over, at politiet ikke har valgt at offentliggjort optagelsen, når man fredag valgte at offentliggøre en video af den dræbte, mens han angiveligt stjal cigarer fra en dagligvarebutik.

Piaget Crenshaw fortæller til CNN, at hun i første omgang også selv valgte at vente med at offentliggøre videoen. Dels af hensyn til sin egen sikkerhed, forklarer hun - men efter samråd med sin advokat, fordi navnet på den betjent, der dræbte Michael Brown ikke blev offentliggjort før flere dage efter den fatale skudepisode.

Endnu en nat med optøjer i Ferguson

Kilde: AP

Betjenten satte efter Brown

Hun fortæller CNN, at hun så, da den ubevæbnede Michael Brown blev dræbt.

»Det så ud som om, betjenten forsøgte at trække ham ind i bilen, men Brown var større end betjenten, så han slap selvfølgelig væk. Betjenten satte efter ham og skød uden at ramme. Brown løb væk fra betjenten, men vendte sig om på et tidspunkt og blev så ramt af flere skud«, siger Piaget Crenshaw, der bekræfter, at den unge mand blev skudt forfra.

LÆS OGSÅUroligheder fortsætter efter drab på sort teenager

Michael Brown blev dræbt for 10 dage siden. Efterfølgende har byen Ferguson i Missouri, hvor skudepisoden udspillede sig, været præget af uro og såvel fredelige som voldelige demonstrationer.

Nationalgarden er blevet sendt til byen i et forsøg på at få skabt ro. I nat blev 31 anholdt, mens to blev ramt af skud - angiveligt blev skuddene affyret af demonstranter, oplyser politiet.

PolitikenPlus
 • Vinder af Guldbrikken 2014 Årets selskabsspil 2014 er et stærkt inkluderende, morsomt og kaotisk quizspil, der udforsker andre dele af vores paratviden, hvor selv de mest oplagte lette spørgsmål bliver store udfordringer.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Hovedtelefon Plattan Plattan er designet til at være den perfekte klassiske hovedtelefon med alle de ekstra funktioner, der gør det ud over hvad en statisk hovedtelefon ville tilbyde - en fuld størrelse on-ear-model.

  Pluspris 410 kr. Alm. pris 500 kr. Køb
 • Wild Card Køb Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 755 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2015 ? både sommer, i efteråret og til det hyggelige julemarked. Og du får turpas på, hvergang du besøger haven.

  Pluspris 755 kr. Alm. pris 890 kr. Køb
 • Slimline quick fix Figuren er typisk for det, som Louise Hindsgavl står for. For hun er ikke til porcelænets traditionelle repertoire af glaserede yndigheder: hyrdedrenge, frøkner, muslingeskaller, konkylier etc.

  Pluspris 1.800 kr. Alm. pris 2.250 kr. Køb
 • Børnevippe Denne vippe giver børnene en bedre koordination og balanceevne. Derudover giver den også en social læring, da vippen kun kan benyttes via teamwork af to børn. Kan bruges både uden- og indendørs.

  Pluspris 2.649 kr. Alm. pris 3.119 kr. Køb