Annonce
Annonce
Internationalt

Vidne offentliggør video: Hun så politidrab på 18-årige Michael Brown

Piaget Crenshaw filmede Michael Browns livløse krop, efter han var blevet skudt.

Gem til liste
18-årige Michael Brown blev for 10 dage siden skudt og dræbt af en politibetjent. Den unge fyr var ubevæbnet, og uroligheder har præget byen Ferguson siden drabet. - Foto: Anonymous/AP

18-årige Michael Brown blev for 10 dage siden skudt og dræbt af en politibetjent. Den unge fyr var ubevæbnet, og uroligheder har præget byen Ferguson siden drabet. - Foto: Anonymous/AP

Adskillige vidner så til, da den 18-årige Michael Brown for ti dage siden blev skudt og dræbt af en politibetjent i Ferguson, Missouri, USA.

Et af vidnerne, Piaget Crenshaw, hentede sin telefon og filmede den livløse krop og de to involverede betjente.

Videooptagelsen er lagt ud på CNN, som også har interviewet Piaget Crenshaw om, hvorfor hun valgte at filme.

»Jeg følte, at noget ikke var, som det skulle være«, forklarer hun.

På videoen kan man høre en rystet Piaget Crenshaw, mens hun filmer.

Hun filmer fra sin lejlighed og ned på gaden, hvor liget af den unge mand ligger på asfalten. Et par meter derfra står den betjent, der har affyret de dræbende skud, og kort efter dukker hans makker op. De taler med hinanden og går lidt frem og tilbage ved siden af liget, mens de venter på forstærkning.

»Politiet har skudt denne dreng ude foran min lejlighed. De dræbte ham«, lyder Piaget Crenshaws stemme.

»Det faktum, at han han blev skudt i ansigtet, klikkede noget inden i mig, og jeg tænkte, at andre skulle se dette, derfor optog jeg filmen«, forklarer hun til CNN.

LÆS MEREPolitiet anholder 31 under nye uroligheder over dræbt sort teenager

Hun fortæller desuden, at politiet har været i besiddelse af hendes optagelse, eftersom de konfiskerede hendes telefon efter skyderiet.

Hun undrer sig derfor over, at politiet ikke har valgt at offentliggjort optagelsen, når man fredag valgte at offentliggøre en video af den dræbte, mens han angiveligt stjal cigarer fra en dagligvarebutik.

Piaget Crenshaw fortæller til CNN, at hun i første omgang også selv valgte at vente med at offentliggøre videoen. Dels af hensyn til sin egen sikkerhed, forklarer hun - men efter samråd med sin advokat, fordi navnet på den betjent, der dræbte Michael Brown ikke blev offentliggjort før flere dage efter den fatale skudepisode.

Endnu en nat med optøjer i Ferguson

Kilde: AP

Betjenten satte efter Brown

Hun fortæller CNN, at hun så, da den ubevæbnede Michael Brown blev dræbt.

»Det så ud som om, betjenten forsøgte at trække ham ind i bilen, men Brown var større end betjenten, så han slap selvfølgelig væk. Betjenten satte efter ham og skød uden at ramme. Brown løb væk fra betjenten, men vendte sig om på et tidspunkt og blev så ramt af flere skud«, siger Piaget Crenshaw, der bekræfter, at den unge mand blev skudt forfra.

LÆS OGSÅUroligheder fortsætter efter drab på sort teenager

Michael Brown blev dræbt for 10 dage siden. Efterfølgende har byen Ferguson i Missouri, hvor skudepisoden udspillede sig, været præget af uro og såvel fredelige som voldelige demonstrationer.

Nationalgarden er blevet sendt til byen i et forsøg på at få skabt ro. I nat blev 31 anholdt, mens to blev ramt af skud - angiveligt blev skuddene affyret af demonstranter, oplyser politiet.

PolitikenPlus
 • Stendig Kalender 2015 Stor kalender til væggen (122 x 91 cm.) designet i 1966 af Massimo Vignelli. Politiken Plus ejer det nordiske agentur på kalenderen og er dermed eneforhandler i Danmark.

  Pluspris 420 kr. Alm. pris 499 kr. Køb
 • Væg- & bordur Det store ur Tile måler 25 x 25 x 8 cm. og kan enten stå alene eller hænges op på væggen. Uret er lavet i keramik, med visere af bambus. Et unikt ur fra det Hollandske firma Leff Amsterdam.

  Pluspris 895 kr. Alm. pris 1.119 kr. Køb
 • Rejsetaske Retro Travel bag er en videreudvikling af Ørskovs store salgssucces fra 70'erne. Stor, funktionel og flot rejsetaske til de små rejser, eller som taske til håndbaggagen.

  Pluspris 1.499 kr. Alm. pris 1.799 kr. Køb
 • Møbel til småbørn Stol fra Hindevadgaard med to funktioner: én til spisning ved spisebordet og én til leg ved lavt bord. Design, kvalitet og sikkerhed er helt i top og stolen kan gå i arv til næste generation.

  Pluspris 3.995 kr. Alm. pris 4.995 kr. Køb
 • Kit til fødder og hænder Træningskit til hænder og fødder. Forebyg og afhjælp smerter, og opbyg din kropsholdning igen. Du kan tage sættet med overalt, og træne når det passer dig. Alt hvad du har brug for følger med.

  Pluspris 109 kr. Alm. pris 129 kr. Køb