Lovforslaget om vold mod partnere og børn blev ved førstebehandlingen i det russiske parlament vedtaget med 368 stemmer for og kun én imod.
Foto: Natalia Kolesnikova/AP

Lovforslaget om vold mod partnere og børn blev ved førstebehandlingen i det russiske parlament vedtaget med 368 stemmer for og kun én imod.

Internationalt

Nu bliver det lettere for russerne at banke deres koner og børn

Vold i hjemmet skal ikke længere være en kriminel handling, men en ’administrativ forseelse’, mener stort Duma-flertal.

Internationalt
FOR ABONNENTER

I sin ihærdige kamp for ’traditionelle værdier’ vil Ruslands parlament gøre det mindre risikabelt for mænd at banke deres hustruer. Og mindre risikabelt for forældre at slå deres børn. Så længe volden ikke resulterer i hospitalsindlæggelse, skal den slags i fremtiden ses som en ’administrativ forseelse’, der højst kan indbringe 15 dages arrest og typisk vil give en bøde på omregnet mellem 580 og 3.500 danske kroner. I dag risikerer voldsmanden op til to års fængsel.

Lovforslaget blev ved førstebehandlingen i Dumaen for to uger siden vedtaget med 368 stemmer mod 1. I dag skal det til andenbehandling og muligvis også tredjebehandling i Dumaen, før det sendes videre til parlamentets overhus og derefter til præsident Vladimir Putin. Den gængse formodning er, at det slipper nogenlunde uforandret gennem alle instanser.

»Det er vigtigt for os, at der ikke sker nogen indblanding i familien. Det er vigtigt for os, at disse spørgsmål opfattes af samfundet på en sådan måde, at staten skaber forudsætninger for at etablere stærke familier«, lød det tirsdag fra Dumaens formand, Vjatsjeslav Volodin, ifølge nyhedsbureauet Interfax. Han tilføjede, at der samtidig bør være en beskyttelse mod vold i familien, og at det derfor er nødvendigt med »en dialog, som allerede føres«.

Lovændringen kritiseres af russiske ngo’er, der bekæmper vold mod kvinder og børn, Europarådet og internationale menneskerettighedsorganisationer.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Sådan er kommunalvalget gået

    Søjlerne viser landsresultatet (resultatet af 2013-valget står i gråt)

Annonce