María Krawczyk er 34 år, våbenofficer på ARA San Juan. Hun er den første kvindelige marinesoldat på en ubåd i den argentinske flådes historie.

María Krawczyk er 34 år, våbenofficer på ARA San Juan. Hun er den første kvindelige marinesoldat på en ubåd i den argentinske flådes historie.

Internationalt

María er marinesoldat - og den eneste kvinde blandt 43 mænd på forsvundet ubåd i Argentina

Argentinerne holder vejret mens himmel og jord er sat i bevægelse for at finde ubåden ARA San Juan og dens 44 besætningsmedlemmer i Atlanterhavet.

Internationalt
FOR ABONNENTER

María Krawczyk var netop startet på Argentinas søfartsskole da hun en dag fik besked på at stige ned i en ubåd og blive der et par timer. Oplevelsen gjorde så stort indtryk, at hun med det samme vidste hvor hun ville tilbringe resten af sit arbejdsliv: på meget lidt plads i den forunderlige verden under havet.

Det er Maria Krawczyks far, der fortæller historien om sin datters valg til den argentinske avis Clarin. I en hel uge har Eduardo Krawczyk og hans familie ængsteligt ventet på nyt om den forsvundne argentinske ubåd ARA San Juan og dens 44 besætningsmedlemmer. Ubåden har ikke givet lyd fra sig siden sidste onsdag og skulle have anløbet havnebyen Mar del Plata senest i forgårs. 10 lande deltager nu i den omfattende eftersøgning på Atlanterhavet med skibe, fly og helikoptere, men vejret har ikke samarbejdet, og de seks meter høje bølger begrænser udsynet.

»Vi kan bare ikke gøre andet end at bede og vente«, siger Krawczyk, der kommer fra provinsen Misiones, men nu er sammen med de øvrige besætningsmedlemmers familier i Mar del Plata for at være så tæt på begivenhederne som muligt.

Den 34-årige María Krawczyk er våbenofficer på ARA San Juan og den første kvindelige marinesoldat på en ubåd i den argentinske flådes historie. Faktisk var hun den første i hele Sydamerika, da hun stolt forlod søfartsskolen i 2012. Lige nu er hun den eneste kvinde blandt 43 mænd ombord på ubåden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce