Foto: Evan Vucci/AP
Internationalt

Dokumentation: Det sagde Donald Trump om Jerusalem

Her er et fyldigt uddrag på dansk af den amerikanske præsidents tale onsdag aften

Internationalt
FOR ABONNENTER

»Min erklæring i dag markerer begyndelsen på en ny tilgang til konflikten mellem Israel og palæstinenserne. I 1995 besluttede Kongressen, at vores ambassade skulle ligge i Jerusalem og opfordrede regeringen til flytte ambassaden til Jerusalem og  anerkende byen som Israels hovedstad. Kongressen besluttede dette med overvældende tværpolitisk flertal Og beslutningen blev enstemmigt bekræftet i Senatet for blot 6 måneder siden«.

»Men i over 20 år har hver eneste amerikanske præsident dispenseret fra denne lov og afvist at flytte den amerikanske ambassade til Jerusalem og anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Præsidenterne har udstedt disse dispensationer i den tro, at man kunne fremme fredens sag ved at udskyde anerkendelsen af Jerusalem. Nogle af dem siger, at de ikke havde modet til at gøre det, men de foretog deres vurderinger efter bedste evne, baseret deres forståelse af kendsgerningerne dengang. Men nu kan vi gøre status.

Efter mere end to årtier med dispensationer er vi ikke kommet tættere på en varig fredsaftale mellem Israel og palæstinenserne.

Det ville være tåbeligt at tro, at vi ved at gentage nøjagtigt den samme opskrift nu kan skabe et bedre eller andet resultat.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce