Martin Schulz  har skiftet holdning og vil alligevel forhandle med Angela Merkel om en bred regeringskoalition.
Foto: Markus Schreiber/AP

Martin Schulz har skiftet holdning og vil alligevel forhandle med Angela Merkel om en bred regeringskoalition.

Internationalt

Socialdemokrater vil være modige og forhandle med Merkel om ny regering

Efter lang debat vedtog SPD at forsøge en fortsættelse af den tyske regering

Internationalt
FOR ABONNENTER

10 uger efter at have fået læsterlige klø ved valget i Tyskland er landets socialdemokrater klar til at forhandle med Angela Merkel og hendes borgerlige Union om en fortsættelse af den nuværende, brede regering henover midten af tysk politik.

Det vedtog et flertal på landsmødet SPD torsdag på partiets landsmøde i Berlin efter en lang og bevæget debat for og imod overhovedet at forhandle om et nyt regeringsgrundlag.

Et grundlag, som skal bære et markant tydeligere præg af socialdemokratiske mærkesager, end tilfældet var, da man sidste indgik regering. Det var de 600 delegerede i det mindste enige om. Den lange debat med over 80 taler, blev skudt igang af en veloplagt og kampberedt Martin Schulz.

Formanden, der har været stemplet som færdig, siden han ved valget den 24. september førte SPD til det historisk lave resultat med 20,5 procent af stemmerne, havde fået sin gamle glød tilbage i stemmen, da han indledte sin 76 minutter lange tale med simpelthen at undskylde for netop »det bitre valgnederlag«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce