0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mememagerietsandenprofil og Fantastiske Forældre
Foto: Mememagerietsandenprofil og Fantastiske Forældre

Corona har gjort internettet til det sjoveste sted i verden. Se bare disse 33 memes udvalgt af eksperterne

Tak, coronamemes, for at redde humøret gang på gang.

Et år er gået, siden den første dansker i februar 2020 blev testet positiv for corona.

Mange ting har vi siden måttet undvære, heriblandt snakken og sladderen, der ellers foregik på dansegulvene, i bodegakrogene og på kaffestamstedet.

Alt er rykket til skærmen, og corona har gjort gruppechatten til et livsvigtigt værktøj til deling af alt fra pressemødenyt til råd om hjemmeklip.

Men også til udveksling af memes, der har reddet coronahumøret gang på gang.

Ibyen har bedt fire af landets fremmeste mememagere komme med deres bud på nogle af pandemiens foreløbig bedste memes. De fik frit valg på alle hylder, inklusive deres egne.

Se dem alle sammen her. Og husk: Indtil vi kan leve igen, kan vi overleve med memes.

1.

Skammekrogen

»Ej blot til lol« står der på@skammekrogen, som bestyres af 26-årige Mette Skammeritz, der bor på Nørrebro og har 26.000 følgere.

Hvad er din memeæstetik?
»Mine memes handler mest af alt om at lave sjov med middelklassen. Der er noget supersjovt med at lave sjov med flertallet og den gruppementalitet, der ofte eksisterer der. Overklassen og underklassen har det med at lave sjov med sig selv, så det er lidt kedeligt. Jeg prøver at have en overvægt af originale memeformater. Men nogle gange giver det bare mening at bruge et memeformat, der allerede eksisterer. Og hvis alt andet fejler, så er der altid et billede af Lars Løkke. Den mand har tusind ansigter«.

Har memes betydet mere for dig siden karantænen?
»Jeg kan tydeligt mærke, at jeg har fået flere følgere under corona. Der er helt klart flere, der har haft brug for at grine lidt ad corona i form af memes under karantænerne«.

Hvad har det været for et memeår?
»En gave for os memeprofiler. I starten var det jo noget med at sidde klar under pressemøderne og livememe. Nu er det meste efterhånden memet, så det er svært at finde det sjove i corona lige p.t. Mine memes er ofte baseret på personlige oplevelser, interaktioner med andre mennesker og oplevelser i kulturlivet«.

Her er Skammekrogens favorit-corona-memes:


2.

Herlige Svend

Bag @herligesvend, der har 21.000 følgere, står »en ufatteligt middelmådig fyr på 30, der bor på Vesterbro og arbejder med kommunikation. Og så hedder jeg Svend … måske«

Hvad er din memeæstetik?
»Jeg har ikke forstand på Photoshop og sådan noget. Så det er i virkeligheden ret simpelt, men jeg foretrækker pastelfarver, og så laver jeg som regel mine memes med nuttede dyr«.

Har memes betydet mere for dig siden karantænen?
»Jeg ved godt, at Herlige Svend ikke er det vigtigste i verden. Men under karantænen har det været en hyggelig ting at have. Selv om det er symptombehandling – modsat for eksempel fysiske møder mellem mennesker – så har det kunnet holde ensomheden lidt i ave, tror jeg. Memes kom ret hurtigt til at handle om at få afløb for overdreven selvkritik og en grundlæggende tristhed for mig. Tristhed er benzinen, der driver Svend-bålet«.

Hvad har det været for et memeår?
»2020 var et lorteår. Og det er nok også den primære ingrediens i memesuppen. Det startede tidligt med Trumps sabelraslen og skovbrandene i Australien. Og så kom corona, der jo i sig selv rummede uendeligt memepotentiale. Og så blev det jo også et svært memeår, fordi mange memes og mange temaer blev for oplagte og for fortærskede meget hurtigt«.

Her er Herlige Svends favorit-corona-memes: