0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Morten Frich. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:

De har kaldt den pigekorhemmeligheden. De har holdt den længe. Men nu vil de ikke længere

Mindreårige sangere i DR Pigekoret oplevede i en årrække, at det fik negative konsekvenser, når de sagde fra over for grænseoverskridende adfærd og uønsket seksuel opmærksomhed fra voksne omkring ledelsen, fortæller en gruppe tidligere pigekorsangere. Teenagepigernes forsøg på at sige fra over for eksempelvis sms-tilnærmelser blev mødt med afvisning, mens en skriftlige klage blev undertrykt af ledelsen i koret. Her er historierne om magtmisbrug og manipulation i landets mest berømte korensemble.

FOR ABONNENTER

Kommer en pige gennem nåleøjet, forventes hun at bruge store dele af sine teenageår på korprøver, koncerter og ugelange turneer rundt om i verden langt væk fra familien. I den danske offentlighed kender vi især DR Pigekoret som de lyse stemmer, et kor bestående af landets døtre, som vi rituelt synger nationalsangen sammen med nytårsaften.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil