0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andreas Arnold/Ritzau Scanpix
Foto: Andreas Arnold/Ritzau Scanpix

51-årige Eva Menasse er ikke bleg for at blande sig i den tyske samtidsdebat – hvad enten det gælder antisemitisme, MeToo, identitet eller klima. »Nogle gange er jeg meget ængstelig for, hvad jeg gør. Men jeg ender typisk med at tro på, at jeg må sige tingene, som jeg ser dem«, siger hun.

»Alle mine kvindelige venner og jeg selv har oplevet at blive raget på af mandlige kolleger«

I 70 år forblev indbyggerne i en lille landsby tavse om en af de største massakrer i Østrigs historie. Med ’Dunkelblum’ har den østrigske forfatter Eva Menasse skrevet en af de seneste års mest hyldede tysksprogede romaner om fortielserne efter krigen. Selv nægter hun at være tavs om denne tids vigtigste anliggender. Hun er især bekymret for den ’hypermoralske atmosfære’, som de sociale medier har skabt.

FOR ABONNENTER

Man skulle tro, at det efterhånden var slut. At det snart ikke længere ville være muligt at presse flere kunstværker ud af nazisternes forbrydelser, og at alle historier så småt ville være fortalt: om fortidens synder, familiernes fortielser og de mange bedsteforældre i SS-uniformer. Men nej, der er vi åbenbart ikke endnu.

Eva Menasse, en af Østrigs mest prisvindende og kritikerroste forfattere, har ifølge flere tyske aviser skrevet en ny storslået roman, ’Dunkelblum’ – »et mesterværk«, som Die Zeit mener – der omhandler en af de værste episoder i Østrigs historie.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.