0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Christian Klindt Sølbeck / Martin Lehmann
Foto: Christian Klindt Sølbeck / Martin Lehmann

Anmelderrost forfatter: Disney-klassiker har kolossale filosofiske, etiske og religiøse dybder – og vi bør allesammen tage ved lære af den

Vær dig selv, og husk at shine. Det er den slags påbud, der får unge til at knække. For hvem ved, hvem de selv er, og hvad nu, hvis man er nede i et sort hul? Det skriver Niviaq Korneliussen om i ’Blomsterdalen’, og Christian Hjortkjær i ’Utilstrækkelig’. Men forfatterne peger også på veje ud i lyset, når de her mødes i samtale om den unge generations svære vilkår.

FOR ABONNENTER

Niviaq Korneliussen debuterede med ’Homo sapienne’, en nær skildring af, hvordan det er at være lesbisk i Grønland. Den blev hun nomineret til Politikens Litteraturpris for, ligesom hun nu er nomineret for roman nummer to, ’Blomsterdalen’, der handler om den udbredte selvmordskultur blandt grønlandske unge. Hvert kapitel indledes med en nøgtern beskrivelse af endnu et selvmord, såsom »Pige 15 år. Hængning uden for et tømrerværksted med en ledning«. Korneliussen skriver om en ung, unavngiven grønlandsk kvinde, der både har en sød familie og en skøn kæreste, men går til i selvlede.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden