0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Chris Kleponis/Ritzau Scanpix
Foto: Chris Kleponis/Ritzau Scanpix

Stephen Miller følger ofte med Donald Trump på hans rejser. Her ankommer han til Det Hvide Hus efter en tur til North Carolina i juli i år.

Taleskriveren fra Det Hvide Hus: En kronraget californier er manden bag Trumps had

Hvordan blev ejendomsspekulanten og realitystjernen Donald Trump en budbringer af racisme og hvidt overherredømme? Svaret er: fra hans 35-årige rådgiver Stephen Miller. En ny bog dokumenterer, hvordan Miller selv blev radikaliseret i 1990’ernes Los Angeles og fandt vej ind i Trumps indercirkel, godt hjulpet på vej af højreekstreme tænkere. Han hjalp Trump til at vinde valget for 4 år siden, men kan også koste ham valgsejren på tirsdag.

FOR ABONNENTER

Miller havde ikke mange venner i de første skoleår, men en af dem var en dreng med mexicanske rødder, Jason Islas. Han medvirker i Jean Guerreros bog og husker, hvordan han følte sig mere og mere utilpas, fordi Miller begyndte at tale nedladende om sin families latinamerikanske hushjælp, der kørte ham i skole i sin »skodbil« og fik ham til at se fattig ud.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os