0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Det er vildt, hvis det virker: Forskerhold med dansker i spidsen vil kurere frygtet hjernesygdom – nu har de fået grønt lys til menneskeforsøg

Et internationalt forskerhold med danske Agnete Kirkeby i spidsen har fået tilladelse til at indlede forsøg på patienter med Parkinsons sygdom, hvor de vil sprøjte embryonale stamceller, der kan producere dopamin, ind i hjernen på patienterne i håb om at kunne kurere dem. Metoden virker på nøgne rotter og minigrise.

FOR ABONNENTER

På fjerde sal i Mærsk Tårnet på Københavns Universitet står der en onsdag eftermiddag en petriskål, der er badet i det skarpe lys fra et mikroskop. Når man lægger øjnene til mikroskopet, kan man se de celler, der vokser i klynger på bunden af petriskålen i en rød væske. Det er embryonale stamceller, som har potentialet til at blive til hvad som helst, som findes i vores kroppe.

De kan med den rette påvirkning blive til hjerteceller, lungeceller, leverceller, nyreceller, muskelceller, blodceller, eller hvad man nu står og mangler og har lyst til at trylle frem. Det kunne for eksempel være de nerveceller, der går til grunde i hjernen i forbindelse med Parkinsons sygdom.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Læs mere