Med naturpakken aftalte vi, at der frem mod udpegningen af urørt skov er et tilpasset hugststop, skriver Miljø - og fødevareministeren sammen med en række borgerlige miljøordfører.
Foto: Per Folkver

Med naturpakken aftalte vi, at der frem mod udpegningen af urørt skov er et tilpasset hugststop, skriver Miljø - og fødevareministeren sammen med en række borgerlige miljøordfører.

Debatindlæg

Esben Lunde og borgerlige miljøordførere: Nej, statens skove bliver ikke tømt for træer

Sandheden bag regeringens naturpakke er, at der i de kommende år bliver udlagt mange flere urørte skove i statsskovene, så 20 procent af statsskovene om nogle år vil være udlagt til urørt skov.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Kjeld Hansens påstande i søndagens Politiken om regeringens naturpakke og indsats for at sikre flere urørte skove er, ja, helt ude i skoven.

Det kan siges meget simpelt: Nej, vi tømmer ikke statens skove for træer, før de skal udlægges som urørt skov eller anden biodiversitetsskov. Og ja, de politiske aftaleparter er klar over det tilpassede hugststop.

Med naturpakken aftalte vi, at der frem mod udpegningen af urørt skov er et tilpasset hugststop. Det betyder, at der i den enkelte løvtræsbevoksning, som er ældre end 80 år, altid skal stå mindst 20 større løvtræer tilbage per hektar, når Naturstyrelsen er færdig med årets hugst. Det er altså en del mere end Kjeld Hansens usande påstande om 5 træer per hektar.

Lige så usand er hans påstand om, at næsten alle gamle træer hugges til flis til varmeværkerne. Kjeld Hansen bør pakke sine konspirationsteorier om, at vi fælder alt af værdi i statens skove, langt væk. For det er ganske enkelt ikke sandt. Ud over hugststoppet holder vi os helt fra eg over 300 år og bøg over 200 år, da disse træer har den allerstørste biologiske værdi. Derudover efterlader vi som udgangspunkt de træer, der har huller eller andre skader, for det er de træer, insekter og svampe helst vil bo i.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce