Økonomien i hele projektet er baseret på, at næsten alle gamle træer i den ’urørte skov’ bliver fældet og hugget til flis til varmeværkerne, skriver Kjeld Hansen.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Økonomien i hele projektet er baseret på, at næsten alle gamle træer i den ’urørte skov’ bliver fældet og hugget til flis til varmeværkerne, skriver Kjeld Hansen.

Debatindlæg

Forfatter og gårdejer: Esben Lunde Larsens urørte skove er politisk fup

Man er i fuld gang med at fælde træer i de skove, der skal udlægges som urørte. Er de politiske aftaleparter klar over det?

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Motorsavene hyler hysterisk i statens skove i disse uger. Landet over skal der hentes tømmer ud, før det er for sent. Hvorfor denne hektiske aktivitet?

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) proklamerede stolt i maj 2017, at vi er nu i mål med vores løfte. Vi leverer 25.000 hektar biodiversitetsskov, og der kommer 10.000 hektar ny urørt skov. Det viser, at vi har lyttet til biodiversitetsforskere, som har givet os nogle virkelig gode råd.

Imidlertid undlod ministeren at fortælle, at de nye skove vil blive tømt for træer, før de udlægges som aftalt med Mette Abildgaard fra Konservative, Carsten Bach fra Liberal Alliance og Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti.

Det fremgår af aftalen om Naturpakken 2016, at den skal være selvfinansierende, og derfor er Naturstyrelsen nu gået i gang med at tømme parcellerne for hugstmodne træer i de skove, som styrelsen senere skal udlægge som urørt skov. Skovarbejderne skal blot efterlade fem træer per hektar, dvs. for hver 100 gange 100 meter skov vil der kun stå fem træer tilbage, ellers kan de fjerne rub og stub.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce