Mads Nielsen er her i færd med med at suge de specielle myrer op, som tilføjer en smag af citrus til ginnen.

Mads Nielsen er her i færd med med at suge de specielle myrer op, som tilføjer en smag af citrus til ginnen.

Forbrug og liv

Ginnen skulle have været en rom

I et nedlagt bageri på Samsø har tre af øens mange iværksættere skabt Sams Island Distillery, som fremstiller en særlig gin på lokale orangemyrer og enebær.

Forbrug og liv
FOR ABONNENTER

Den hjemmebyggede bar stod klar klokken 10 17. juni i år. Rammen var Samsø Råvarefestival, og bag disken stod Mads Nielsen og Jesper Machholm med 101 håndnummererede flasker gin, destilleret på øens egne orangemyrer og både umodne og modne enebær.

Det var første gang, offentligheden smagte den samske gin – og for at skabe lidt hype om ginnen havde de to mænd taget levende orangemyrer med, for at folk kunne møde de små kræ, der ganske rigtigt smager af reven appelsinskal.

»Jeg kan huske, at vi på forhånd havde talt om, hvor vildt det ville være, hvis vi fik solgt 10 flasker i løbet af den weekend, festivalen varede«, fortæller Mads Nielsen, der har en fortid som artdirector på Bil Magasinet og flere andre danske magasiner.

Men da hans hustru kiggede forbi efter et par timer, var standen komplet omringet af mennesker. Og klokken 15 var første batch af Sams Island Gin udsolgt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce