Mange danske unge har svært ved at sige fra, når deres grænser bliver overskredet af kæresten.
Foto: Helle Arensbak

Mange danske unge har svært ved at sige fra, når deres grænser bliver overskredet af kæresten.

Sundhed

Unge har svært ved at sætte grænser i parforhold

Mange unges kæresteforhold er præget af grænseoverskridende fysisk og psykisk adfærd.

Sundhed
FOR ABONNENTER

Er det egentlig okay igen og igen at kritisere sin kærestes tøj og måden, hun spiser på? At håne hende foran andre? At kræve af sin kæreste altid at vide, hvor han er og sammen med hvem? At tjekke sin kærestes mobil, uden han ved det, eller at true med at ødelægge hans ting?

Mange unge har svært ved at sætte grænser i deres parforhold. En ny undersøgelse fra analysebureauet Epinion viser, at 33 procent af kvinder mellem 16 og 24 år har oplevet at være i et forhold, hvor deres grænser blev overskredet psykisk, og 22 procent har fået dem overtrådt fysisk. Blandt unge mænd gælder det for henholdsvis 13 og 8 procent.

Undersøgelsen er bestilt af ligestillingsminister Karen Ellemann (V) i forbindelse med en kampagne rettet mod unge, som bliver lanceret i dag under navnet ‘Vold kan forekomme’.

»Mit håb er, at kampagnen kan være med til at bryde tabuet om vold i kæresteforhold. Mange unge har enormt svært ved at vurdere, hvornår noget er psykisk vold eller er ved at blive det, og mange er ikke klar over, at psykisk vold er lige så skadelig som fysisk vold«, forklarer ligestillingsministeren.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce