Koreansk bulgogi-burger og en skål bibimbab alias en art biksemad var på bordet, da anmelderen spiste på Ssam, der ligger på Vesterbro.
Foto: Andreas Haubjerg/Polfoto

Koreansk bulgogi-burger og en skål bibimbab alias en art biksemad var på bordet, da anmelderen spiste på Ssam, der ligger på Vesterbro.

Anmeldelser

Ny koreansk restaurant på Vesterbro laver latterligt gode burgere

I Seoul spiser man ikke så eksotisk mad, som nogen måske forestiller sig. På Ssam kan københavnerne opleve, hvor velkendt og godt koreanernes hverdagsmad smager. Og deres burgere? De var så »trygge og hyggelige og fingerslikkende gode, at det var åndssvagt«, skriver vores anmelder.

Anmeldelser
FOR ABONNENTER

Jeg tror ikke, at jeg gider spise amerikanske burgere i en periode. Konceptet med en blød bolle om noget ko smurt ind i ost vil jeg kun spise i den koreanske udgave, sådan som de serverer den hos Ssam, der for nyligt er åbnet på Vesterbro. Korean BBQ Burger, kalder amerikanerne den. For de er også blevet vilde med den.

Princippet er det samme, men råvarerne er en smule anderledes. Hos Ssam var bollen en vægtløs dunpude af en brioche klemt omkring lidt syltet agurk, smeltet mozzarella og bulgogi.

Bulgogi er klassisk koreansk. Oksekød, gerne ribeye (som det var her), skåret i tynde skiver, marineret i sojaolie, hvidløg, sukker og riseddike, inden det bliver grillet over kul.

Her var fibrene og den brede fedtmarmorering som gået i ét i det møre, saftige og dybt smagende kød, der ikke var vulgært doseret, men perfekt tilpasset håndfulden, så både ko, ost, og den let sursøde marinade blev forenet i bidder så trygge og hyggelige og fingerslikkende gode, at det var åndssvagt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce