Danmark

Pia Kjærsgaard til Politiken: Jeg er en del af eliten. Men jeg er ikke elitær. Det er den store forskel på os

Der er en københavnsk medieelite, som glor på Dansk Folkepartis vælgere som »aber i et bur« og stadig forsøger at undertrykke partiet, mener Pia Kjærsgaard.

Danmark
FOR ABONNENTER

Pia Kjærsgaard har ofte skældt ud på en ’elite’ i Danmark, som hun aldrig har beskrevet særligt præcist.

Man kan møde den på Østerbro i København, har hun sagt. Den har noget med Danmarks Radio, Politiken eller Dansk Industri at gøre. Den omfatter statskundskaberne og økonomerne i Djøf, kulturparnasset, dem »på cafeerne i designertøj og designerbriller« og »de fleste journalister«. Og selvfølgelig Venstres gamle formand Uffe Ellemann-Jensen.

Går man hendes løse liste med elitekriterier igennem, er der ikke nogen vej uden om at erkende, at jeg kan sætte en del flueben. Jeg bor på Østerbro, er uddannet fra statskundskab og arbejder som journalist på Politiken. Det er hermed nævnt som en serviceoplysning. Jeg må være kernemedlem af Pia Kjærsgaards elite.

Jeg kan finde knap 300 artikler i artikeldatabasen Infomedia, som jeg i årenes løb har skrevet om Pia Kjærsgaard for forskellige medier. Artikler om hendes udlændingestramninger og finanslove og meget andet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Kend din kommune

    Hvor mange penge bruger din kommune på ældreområdet, til daginstitutioner eller på dit bibliotek?

    Vi har samlet en lang række nøgletal, der fortæller om hvordan pengene i din kommune bliver brugt.

Annonce