Tegning: Roald Als
Danmark

Sket i ugen: Hvo står for Danmarks Christian?

Ole Rasmussen ser tilbage på ugen, der gik.

Danmark
FOR ABONNENTER

Der er en yndig mand, og han hedder Christian Eriksen. Det burde være slået fast, efter at fodboldlandsholdet i denne uge kvalificerede sig noget så eftertrykkeligt til næste sommers VM-slutrunde med en 5-1-sejr over Irland og tre flotte mål af ’Kong Christian’, som han straks blev døbt af sportskommentatorerne. Eller ’Kong Trestian’, som Ekstra Bladet kaldte ham i et lettere anstrengt forsøg på at leve op til fortidens sprælske fodboldoverskrifter.

»Men jeg er altså stadig bare Christian fra Middelfart«, fastholdt den generte hovedperson, som gjorde alt for at underspille sin egen rolle, hvilket selvfølgelig kun øgede hans popularitet yderligere – og ikke blot blandt landsmænd. Da hattrickhelten steg på et fly fra Dublin til London, blev han således modtaget med spontane klapsalver af de hovedsagelig irske og britiske passagerer, selv om han forsøgte at gemme sig i sin kasket.

Hjemme i Danmark begyndte roliganbevægelsen, der har forholdt sig ekstraordinært roligt i en længere årrække, at røre på sig igen, og til næste sommer skal der nok stå en tusindtallig skare klar til at følge Kong Christian og hans hof østover for at give den russiske bjørn et dyt i bamsen, og hvad tabloidpressen ellers kan grave frem af fodboldlir fra forgangne årtier.

Det bliver en fest, som Lars Løkke Rasmussen helt sikkert har tænkt sig at deltage i. En veloplagt statsminister sendte hilsener til »drengene« både før og efter kampen i Dublin, og lige nu krydser han fingre for, at Danmark følger op på VM-triumfen ved også at kvalificere sig til EMA – det europæiske lægemiddelagentur, som regeringen har forsøgt at lokke til København med løfter om 20 års gratis husleje og central beliggenhed i Ørestad tæt på lufthavn og heavy metal-koncerter.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce