Foto: Tegning: Jens Bjerrum Mørch
København

Analyse: Frank Jensens nederlag skal måles højt oppe på den politiske Richter-skala

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har lidt et gigantisk nederlag i kampen om fælleden. Kort før kommunalvalget.

København
FOR ABONNENTER

Københavns socialdemokratiske overborgmester, Frank Jensen, vil – siger han selv – få et stik i hjertet om nogle år, når han cykler forbi det hjørne af Amager Fælled, som indtil i dag var udset til at rumme sidste etape af bydelen Ørestad med 2.500 nye boliger.

Til den tid vil de artsfredede spidssnudede frøer formentlig stadig springe i vandhullerne på den gamle strandeng. Den rødlistede blomst brændeskærm vil blomstre hver sommer. Og den sjældne hvide natsommerfugl kridtugle vil flakse rundt. Byggeriet er nemlig nu forpurret efter folkelig og politisk modstand.

Men Frank Jensen vil da stadig ærgre sig over, at han »ikke fik mulighed for at bygge en grøn bæredygtig bydel til københavnerne lige over for metrostationen i Sundby«, som han sagde til Politiken, få timer efter at han havde meddelt, at byggeprojektet, som han har stridt så meget for, ikke bliver til noget.

Hovedstadens politiske chef har dermed lidt et nederlag, der skal måles højt oppe på den politiske Richter-skala.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce