Illustration: Mads Pedersen

Udkast til aftale: DR skal spare over 10 procent og hæve pengene over skatten

Ifølge et udkast til en skatteaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti skal DR skæres og licensen droppes. Beklageligt, siger DR-formand.

Politik
FOR ABONNENTER

DR står til at skulle spare i omegnen af 12,5 procent, og danskerne skal ikke længere betale medielicens, men i stedet bidrage til DR over skatten.

Det fremgår af et udkast til en aftale om en skattereform mellem regeringen og Dansk Folkeparti, som blev drøftet 1. december.

Besparelsen skal ske i perioden 2019-2022 og begrundes med, at DR fylder for meget og skal skæres til. Bliver aftaleudkastet gennemført, får det også betydning for alle de danskere, der i dag betaler til DR.

Ved at erstatte medielicensen med et lavere personfradrag for alle voksne over 18 år er det blandt andet målet at forhindre sortseere, der i dag undlader at betale licensregningen. Men en skattefinansieret betaling vil også medføre en rimeligere finansiering, fremgår det af notaterne, da enlige så ikke – som tilfældet er i dag – skal betale det samme som en husstand med flere voksne. Pensionister, der i dag er berettigede til en lavere medielicens, skal ifølge regeringen kompenseres økonomisk, så de ikke kommer til at betale mere end i dag.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce