Foto: Jens Dresling

Fem hjerter: Hæng ud på Tivolis nye hjørne, det har partypotentiale

Den nye hjørnebygning ved Tivolis hovedindgang forløser overbevisende ønsket om at åbne haven ud mod byen. Og den viser respekt for historien.

FOR ABONNENTER

Jeg har længe været irriteret over byggepladsafskærmningen og det livsfarligt smalle fortov skråt over for Hovedbanegården på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade i København. Men nu er det endelig forbi. Forskansningerne er væk, fortovet er tilbage i udvidet format, og fredag åbner Tivoli Hjørnet, som den nye bygning hedder.

Den 105 meter lange og 17 meter høje glasbygning er Tivolis største enkeltstående investering nogensinde. Der er selvsagt meget på spil. Byggegrunden er noget nær det nærmeste, man kommer på hovedstadens kulturelle solar plexus. Et forkert anslag i dette område kan forårsage spasmer i det nationale mellemgulv. Man er gået grundigt til værks. Forlystelsesparken har ifølge den officielle pressemeddelelse brugt 14 år på sagen.

Glasbygningen med den bølgende facade er tegnet af det amerikanske arkitektfirma Pei Cobb Freed & Partners. Arvtagerne efter selveste I.M. Pei, som mange sikkert forbinder med glaspyramiden foran hovedindgangen til Louvre Museet i Paris.

Jeg byder initiativet velkommen. København er stort set lukket land for udenlandske arkitekter, og det er en skam. Tak til Tivoli for at have inviteret kræfter ind udefra.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce