Annonce
Annonce
Faglitteratur For abonnenter

Forvirrende antologi undersøger hvordan vi undgår at fare vild på nettet

Det er paradoksalt, at en bog, der handler om, hvordan vi navigerer på nettet, selv savner overblik.

John Brockman er forlægger i New York, og han har en meget stor del af verdens toneangivende videnskabelige forfattere i sin stald.

De er alle sammen medlem i hans lille online diskussionsklub, the edge.org, som stærkt kan anbefales, hvis man synes, det er interessant at høre og læse interview om den seneste filosofiske tænkning.

En gang årligt stiller Brockman et spørgsmål og beder alle i gruppen om at bidrage med et kort svar.

LÆS OGSÅEU vil høre hvad du synes om Googles søgeresultater

Resultatet bliver ikke blot lagt på websitet, men også samlet i en bog. For et par år siden var spørgsmålet: »Hvordan har internettet forandret den måde, du tænker på?«.

Det er et godt spørgsmål. Det er meget personligt, fordi vi alle sammen bruger så meget tid og energi på at orientere os i forhold til verden via internettet.

Og så er det dybt filosofisk, i hvert fald hvis man hører til dem, der mener, at vores teknologi i praksis er en forlængelse af vores sanser og egenskaber – og samtidig er en kraft, der går ind og møblerer om på, hvem vi er som mennesker, og altså hvordan vi tænker.

Information
Det er en forsamling af særdeles kvalificerede hjerner, der forsøger at diagnosticere sig selv.

Der er indlæg fra bl.a. Richard Dawkin, Dan Dennet, Ai Weiwei, Brian Eno, Kevin Kelly, Danny Hillis, Marissa Meyer, Stewart Brand, Howard Gardner, Matt Ridley – og såmænd vores egen Tor Nørretranders, der er eneste dansker i klubben.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce