Montage: Christine Vierø Larsen: Originalfoto: Nordisk Film

'La La Land'-instruktør: »Alle sagde: Hvad pokker har du gang i? Den film er et luftkastel. Den bliver aldrig til noget«

Med oscarfavoritten ’La La Land’ hylder den kun 32-årige Damien Chazelle hollywoodmusicalen set gennem et fransk nybølgefilter. Politiken mødte den amerikanske auteur under filmfestivalen i Toronto og talte med ham om balancen mellem tradition og fornyelse.

FOR ABONNENTER

Er jazzen død? Er filmmusicalen?

Ikke så længe Damien Chazelle står parat til at give mund-til-mund. ’La La Land’, hans lidenskabelige smækkys til begge kunstformer, fejede benene væk under festivalpublikummet i Venedig og Toronto for et halvt år siden. Filmens aktuelle 14 oscarnomineringer og 7 Golden Globe-priser vidner om en patient i hopla.

Efter at Chazelle også samlede instruktørforbundets pris op ved DGA Awards, tyder alt på, at den 32-årige, amerikanske auteur natten til mandag bliver historiens yngste oscarvinder i kategorien bedste instruktør.

’La La Land’ sværger til hollywoodmagi af den gamle skole, men er samtidig klarøjet i sin ambition om at tilføre genren frisk ilt. Vi taler analog 35 mm-celluloid, originalt partitur for 90-mands orkester og en Technicolor-palet af overdådige primærfarver, serveret i det bredest tænkelige cinemascopeformat: 2.55:1.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce