Annonce
Annonce
Medier

Politiet ransager Aller og anholder Se og Hør-forfatter

Københavns Vestegns Politi anholder to journalister fra ugebladet og sigter dem.

Politiet har i dag gennemført fire ransagninger i sagen om Se og Hør-skandalen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Der er tale om ransagninger på Aller Media A/S, forlaget Bogkompagniet samt hos to journalister fra Se og Hør, hvoraf den ene er Ken B. Rasmussen, der skrev bogen 'Livet, det forbandede', som startede hele lavinen om ugebladets metoder.

LÆS OGSÅOverblik: De undersøger lækageskandalen

Københavns Vestegns Politi har anholdt og samtidig sigtet de to journalister og Aller Media A/S for deres rolle i i Se og Hør-sagen om videregivelse af følsomme oplysninger.

Alle parter er sigtet for overtrædelse af både straffeloven og markedsføringsloven. Politiet ønsker ikke at oplyse, hvordan parterne forholder sig til sigtelserne.

IT-materiale og dokumenter beslaglagt

»Det er de oplysninger, der også har været fremme i pressen, der danner grundlag for sigtelserne og ransagningerne«, oplyser politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Politiet oplyser, at de to journalister vil blive sigtet, afhørt og løsladt. de to er mistænkt for i et større antal tilfælde at have fået adgang til andre menneskers oplysninger via en kilde i IBM - den såkaldte 'tys-tys-kilde'.

LÆS OGSÅ:Se og Hør-forfatter: Så godt som alle danske kendisser blev overvåget

»Ransagninger har drejet sig om at sikre beviser. Vi har beslaglagt forskelligt IT-materiale og dokumenter«, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

»Nu skal vi gennemgå det materiale, vi har beslaglagt, afhøre mistænkte og andre med viden om sagen«

Flere sigtelser kan komme

Hvorfor er Aller Media sigtet i sagen og ikke Se & Hørs tidligere eller nuværende chefredaktører?

»Vi har vurderet, at den juridiske struktur i virksomheden betyder, at vi skal gøre tingene på denne måde. Det udelukker ikke senere sigtelser i sagen mod enkeltpersoner«, oplyser Bent Isager

Politiet betragter Aller Media som den 'juridiske person' bag ugebladet Se & Hør.

LÆS OGSÅJournalister: Aller-chef må have vidst besked

Også Bogkompagniet, der udgav Ken B. Rasmussens bog er blevet ransaget i dag, men Bent Isager understreger at hverken forlaget eller forlægger Johnny Staun er mistænkt i sagen.

»Det er sket efter reglerne om ransagning hos ikke-mistænkte«, siger Bent Isager.

Del link

Læs i magasinet

 Foto: Mogens Flindt

De tiltalte i Se og Hør-sagen risikerer seks års fængsel

Otte mennesker skal for retten i danmarkshistoriens største medieskandale.

 Foto: Peter Hove Olesen

Det store fald

I fem et halvt år arbejdede Henrik Qvortrup på at lægge afstand til sin tid som chefredaktør på Se og Hør. En dag var fortiden i telefonen.

Afventende. Efter et år er der endnu ikke rejst tiltalte i Se og Hør-sagen, men den har alligevel haft konsekvenser for sagens hovedpersoner. Fra venstre: Lise Bondesen, Per Ingdal, Kim Bretov, Kasper D. Kopping, Pål Thore Krosby, Ken B. Rasmussen, Kim Henningsen og Henrik Qvortrup. Foto: Jan Sommer, Peter Klint, Ditte Valente, Miriam Dalsgaard, Peter Grosen, Peter Hove Olesen

Skandalens pris: Se og Hør-sagen et år senere

Kasper Kopping keder sig. Per Ingdal har været på barselsorlov. Henrik Qvortrup en tur i junglen. Og Ken B. Rasmussen har skrevet endnu en knaldroman.

Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce