Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Thomas Hermans bud på en moderne citronfromage

Flødeboller, som Thomas Hermans mormor ville have lavet dem.

Gem til liste

Ingredienser

8 personer

Citronfromage

1/2 stang polynesisk vanilje
100 g rørsukker
1 knivspids lakridspulver
fintrevet skal af citron
1 knivspids salt
3 hele pasteuriserede æg
2 dl piskefløde
6 blade husblas (udblødt i koldt vand)
saft af 2 citroner

Makroner
200 g ren rå marcipan fra Summerbird 400 g sukker 2-3 æggehvider
revet skal af økologisk citron salt

Andet

500 g 64 pct. chokolade, gerne fra Valrhona



1. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og pisk dem sammen med rørsukker, lakridspulver, citronskal, salt og de hele æg. Pisk æggeblandingen hvid og luftig, til sukkeret er opløst. Pisk fløden til skum.

2. Smelt den udblødte husblas forsigtigt i saften fra de 2 citroner, og hæld forsigtigt dette i en tynd stråle i æggemassen under konstant piskning. Vend den piskede fløde i fromagen, og sæt den på køl mindst i 4 timer i en høj beholder.

3. Riv marcipan, og bland det med sukker og revet citronskal. Tilsæt æggehvide lidt efter lidt, til massen er pænt lind. Sprøjt massen ud i små portioner på bagepapir på størrelse med en 5-krone, og bag dem ved 160 grader i 20-25 min. Afkøl dem, og opbevar dem i en kagedåse.

4. Form med en spiseske en kegle af citronfromagen, og sæt keglen på en makron. Smelt chokoladen over vandbad, og temperer den (hvis man kan). Sæt makronerne med citronfromagen på en rist med en bakke under til at opsamle den smeltede chokolade. Hæld chokoladen over fromagekeglen, til den er helt dækket. Afkøl flødebollerne, før de spises.

PolitikenPlus
  • Tillidskassen Kassen består af blandede spanske og sydafrikanske kvalitetsvine med både luksusvine, en række gode vine i mellemprisklassen samt dagligvine. Der er min. 9 rødevine og max. to ens vine i kassen.

    Pluspris 1.000 kr. Alm. pris 1.480 kr. Køb
  • Dansk Frugtvin 2014 Lørdag 17. maj afholder Dansk Forum for Frugtvin den hidtil største vinsmagning på Frederiksdal Gods. Kom og smag de mest anerkendte producenter ? samt rigtig mange af morgendagens stjerner.

    Pluspris 65 kr. Alm. pris 80 kr. Køb
  • Kaffebryg Glaskande med filter af rustfrit stål fra japanske Kinto. Da kaffen brygges uden papirfilter bevares flere olier i kaffebønnerne, hvilket resulterer i en fyldigere og mere aromatisk kaffesmag.

    Pluspris 485 kr. Alm. pris 579 kr. Køb
  • Skærebræt Smukt håndværk - direkte fra skoven. Køb et håndlavet skærebræt fra møbelsnedkeren Morten Høeg-Larsen, der fremstiller sin køkkenkunst på eget værksted i sydsvenske Ystad.

    Pluspris 1.529 kr. Alm. pris 1.800 kr. Køb
  • Trykkoger Nem og enkel trykkoger fra tyske Silit som kan forkorte tilberedningstiden med op til 70 %. Den har tre indstillinger og kan bruges til alle komfurtyper inkl. induktion. Fås også i 6,5 l.

    Pluspris 1.445 kr. Alm. pris 1.699 kr. Køb