Annonce
Annonce
Opskrifter

Thomas Hermans bud på en moderne citronfromage

Flødeboller, som Thomas Hermans mormor ville have lavet dem.

Gem til liste

Ingredienser

8 personer

Citronfromage

1/2 stang polynesisk vanilje
100 g rørsukker
1 knivspids lakridspulver
fintrevet skal af citron
1 knivspids salt
3 hele pasteuriserede æg
2 dl piskefløde
6 blade husblas (udblødt i koldt vand)
saft af 2 citroner

Makroner
200 g ren rå marcipan fra Summerbird 400 g sukker 2-3 æggehvider
revet skal af økologisk citron salt

Andet

500 g 64 pct. chokolade, gerne fra Valrhona



1. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og pisk dem sammen med rørsukker, lakridspulver, citronskal, salt og de hele æg. Pisk æggeblandingen hvid og luftig, til sukkeret er opløst. Pisk fløden til skum.

2. Smelt den udblødte husblas forsigtigt i saften fra de 2 citroner, og hæld forsigtigt dette i en tynd stråle i æggemassen under konstant piskning. Vend den piskede fløde i fromagen, og sæt den på køl mindst i 4 timer i en høj beholder.

3. Riv marcipan, og bland det med sukker og revet citronskal. Tilsæt æggehvide lidt efter lidt, til massen er pænt lind. Sprøjt massen ud i små portioner på bagepapir på størrelse med en 5-krone, og bag dem ved 160 grader i 20-25 min. Afkøl dem, og opbevar dem i en kagedåse.

4. Form med en spiseske en kegle af citronfromagen, og sæt keglen på en makron. Smelt chokoladen over vandbad, og temperer den (hvis man kan). Sæt makronerne med citronfromagen på en rist med en bakke under til at opsamle den smeltede chokolade. Hæld chokoladen over fromagekeglen, til den er helt dækket. Afkøl flødebollerne, før de spises.

PolitikenPlus
  • Super Toscaner-kassen 6 fl. Luksus-smagekasse fra Toscana, 6 flasker. Chianti Classico, Super Toscaner og Bolgheri i top-klassen fra familien Landinis marker i Greve in Chianti og fra Bolgheri ved Toscanas Middelhavskyst.

    Pluspris 1.198 kr. Alm. pris 1.409 kr. Køb
  • Påskeæg, 3 stk. Pakke med 3 stk. påskeæg fra Woodshade. Vælg imellem pakken med cognac, mocca og lakrids eller pakken med pistacie, nougat og marcipan. Hvert æg er på 30 gram ren økologisk chokolade.

    Pluspris 55 kr. Alm. pris 65 kr. Køb
  • 100 points vinmiddag Topflasker med 100 points-vin og fire retters luksusmenu Spanske Alto Moncayo 2009 er aftenens store stjerne ved Valuewines vinmiddag i restaurant 8Tallet i Ørestaden med smagning af 9 vine.

    Pluspris 1.175 kr. Alm. pris 1.600 kr. Køb
  • Filetkniv Filetkniv ´ Little fish ` er designet af kokkene Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg.

    Pluspris 499 kr. Alm. pris 599 kr. Køb
  • Økologisk perlespelt Økologisk perlespelt. Stenkværnet på Mejnerts Mølle på gammeldags manér og indeholder derved alle de naturlige næringstoffer, som naturen har tilføjet. Kasse med 6 x 500 gram.

    Pluspris 174 kr. Alm. pris 205 kr. Køb