Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Thomas Hermans bud på en moderne citronfromage

Flødeboller, som Thomas Hermans mormor ville have lavet dem.

Gem til liste

Ingredienser

8 personer

Citronfromage

1/2 stang polynesisk vanilje
100 g rørsukker
1 knivspids lakridspulver
fintrevet skal af citron
1 knivspids salt
3 hele pasteuriserede æg
2 dl piskefløde
6 blade husblas (udblødt i koldt vand)
saft af 2 citroner

Makroner
200 g ren rå marcipan fra Summerbird 400 g sukker 2-3 æggehvider
revet skal af økologisk citron salt

Andet

500 g 64 pct. chokolade, gerne fra Valrhona



1. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og pisk dem sammen med rørsukker, lakridspulver, citronskal, salt og de hele æg. Pisk æggeblandingen hvid og luftig, til sukkeret er opløst. Pisk fløden til skum.

2. Smelt den udblødte husblas forsigtigt i saften fra de 2 citroner, og hæld forsigtigt dette i en tynd stråle i æggemassen under konstant piskning. Vend den piskede fløde i fromagen, og sæt den på køl mindst i 4 timer i en høj beholder.

3. Riv marcipan, og bland det med sukker og revet citronskal. Tilsæt æggehvide lidt efter lidt, til massen er pænt lind. Sprøjt massen ud i små portioner på bagepapir på størrelse med en 5-krone, og bag dem ved 160 grader i 20-25 min. Afkøl dem, og opbevar dem i en kagedåse.

4. Form med en spiseske en kegle af citronfromagen, og sæt keglen på en makron. Smelt chokoladen over vandbad, og temperer den (hvis man kan). Sæt makronerne med citronfromagen på en rist med en bakke under til at opsamle den smeltede chokolade. Hæld chokoladen over fromagekeglen, til den er helt dækket. Afkøl flødebollerne, før de spises.

PolitikenPlus
  • Vinsmagning Prøv en vinsmagning hos SMAGFØRST i Aarhus og test dine smagsløg og duftsanser. Vi udforsker den spanske vinverden.

    Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Madrid-kassen, 12 flasker I Madrid laver de også vin med toppoint. Vi tilbyder nu en smagekasse med hele 5 forskellige røde og hvide vine fra et af de hotteste spanske distrikter netop. Alle vinene får 91-95 point hos Penin.

    Pluspris 1.875 kr. Alm. pris 2.210 kr. Køb
  • Skære-/ - smørebræt Gejst Transmission bordskåner / smørebræt / skærebræt er inspireret af gear, akseler og tandhjul.

    Pluspris 272 kr. Alm. pris 320 kr. Køb
  • Espressokande, 3 kops Espressokande fra Italien

    Pluspris 195 kr. Alm. pris 230 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb