Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Thomas Hermans bud på en moderne citronfromage

Flødeboller, som Thomas Hermans mormor ville have lavet dem.

Gem til liste

Ingredienser

8 personer

Citronfromage

1/2 stang polynesisk vanilje
100 g rørsukker
1 knivspids lakridspulver
fintrevet skal af citron
1 knivspids salt
3 hele pasteuriserede æg
2 dl piskefløde
6 blade husblas (udblødt i koldt vand)
saft af 2 citroner

Makroner
200 g ren rå marcipan fra Summerbird 400 g sukker 2-3 æggehvider
revet skal af økologisk citron salt

Andet

500 g 64 pct. chokolade, gerne fra Valrhona



1. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og pisk dem sammen med rørsukker, lakridspulver, citronskal, salt og de hele æg. Pisk æggeblandingen hvid og luftig, til sukkeret er opløst. Pisk fløden til skum.

2. Smelt den udblødte husblas forsigtigt i saften fra de 2 citroner, og hæld forsigtigt dette i en tynd stråle i æggemassen under konstant piskning. Vend den piskede fløde i fromagen, og sæt den på køl mindst i 4 timer i en høj beholder.

3. Riv marcipan, og bland det med sukker og revet citronskal. Tilsæt æggehvide lidt efter lidt, til massen er pænt lind. Sprøjt massen ud i små portioner på bagepapir på størrelse med en 5-krone, og bag dem ved 160 grader i 20-25 min. Afkøl dem, og opbevar dem i en kagedåse.

4. Form med en spiseske en kegle af citronfromagen, og sæt keglen på en makron. Smelt chokoladen over vandbad, og temperer den (hvis man kan). Sæt makronerne med citronfromagen på en rist med en bakke under til at opsamle den smeltede chokolade. Hæld chokoladen over fromagekeglen, til den er helt dækket. Afkøl flødebollerne, før de spises.

PolitikenPlus
  • Cavakassen, 12 flasker Cava produceres på samme måde som Champagne ? og det smages! Fylde, smag og velduft i store mængder fylder glasset ? og boblerne giver liv og glæde. Smag tre af Spaniens bedste cavaer i denne kasse.

    Pluspris 1.395 kr. Alm. pris 1.660 kr. Køb
  • Brødrister Brødrister i moderne og gedigen kvalitet fra engelske Dualit. Har både optø- og ristefunktion og klarer ristning af både brødskiver og boller/bagels. Produceret i rustfrit stål.

    Pluspris 1.189 kr. Alm. pris 1.399 kr. Køb
  • Pande Sofia serien er med keramisk belægning og Greenpan var de første på markedet, år 2008, med keramiske belægninger og er udviklet i Europa og sælges i dag i hele verden.

    Pluspris 319 kr. Alm. pris 399 kr. Køb
  • Frilandsand til jul Ænderne går frit rundt på beplantede græsarealer og har adgang til frisk vand og kan søge skygge under træerne. De fodres med majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs.

    Pluspris 325 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
  • Nytårsmenu 2015 Marker nytåret med en delikat menu tilberedt af Bib Gourmand-restauranten Søren K.

    Pluspris 335 kr. Alm. pris 395 kr. Køb