Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Gammeldags oksesteg med nymodens tilbehør

Gem til liste

Ingredienser

4-6 personer

500 g løg
1 kg oksetykkam el. -bov
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
evt. 1 helt hvidløg
10 timiankviste
3 dl rødvin
2 dl vand

Sovs
250 g blommer
sky fra stegen
1/2 dl saft fra kirsebærrene
økologisk grøntsagsbouillon
1 1/2 spsk. maizena
majsstivelse
ca. 1 tsk. sukker
4 spsk. syltede
dessertkirsebær
salt og peber
Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i halve.

Kom kødet og løgene i en mindre bradepande med bagepapir, krydr med salt og peber, og dryp olie over. Brun kødet i ovnen ved 250 grader i 10 minutter på hver side.

Halver hvidløget på tværs af feddene.

Kom hvidløg med skærefladen nedad, timian, rødvin og vand ved stegen, skru ned til 130 grader og steg i ca. 4 timer, til stegen er helt mør.

Jo tykkere kødstykket er, des længere skal det stege.

Hold steg, løg og hvidløg lune tildækket i den slukkede ovn, mens du laver sovsen.

Sovs: Skær blommerne i både, kassér stenene. Sigt skyen over i et litermål.

Tilsæt kirsebærsaften, og suppler med vand, til der er 3 dl.

Kom det i en gryde, kog op, og smag til med bouillon.

Jævn sovsen med maizena rørt ud i lidt koldt vand: Pisk det i sovsen under omrøring i en tynd stråle.

Sovsen bliver tyndere, når blommerne kommer i.

Kom blommerne og sukkeret i, og kog nogle minutter.

Kom kirsebærrene i, og smag til med salt, peber og sukker. Server den varm i en sovseskål.

Anret kødet i skiver med de bagte løg og hvidløg på et fad.

Server med sovs, mos og salat.

PolitikenPlus
  • Cavakassen, 12 flasker Cava produceres på samme måde som Champagne ? og det smages! Fylde, smag og velduft i store mængder fylder glasset ? og boblerne giver liv og glæde. Smag tre af Spaniens bedste cavaer i denne kasse.

    Pluspris 1.395 kr. Alm. pris 1.660 kr. Køb
  • Brødrister Brødrister i moderne og gedigen kvalitet fra engelske Dualit. Har både optø- og ristefunktion og klarer ristning af både brødskiver og boller/bagels. Produceret i rustfrit stål.

    Pluspris 1.189 kr. Alm. pris 1.399 kr. Køb
  • Pande Sofia serien er med keramisk belægning og Greenpan var de første på markedet, år 2008, med keramiske belægninger og er udviklet i Europa og sælges i dag i hele verden.

    Pluspris 319 kr. Alm. pris 399 kr. Køb
  • Frilandsand til jul Ænderne går frit rundt på beplantede græsarealer og har adgang til frisk vand og kan søge skygge under træerne. De fodres med majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs.

    Pluspris 325 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
  • Nytårsmenu 2015 Marker nytåret med en delikat menu tilberedt af Bib Gourmand-restauranten Søren K.

    Pluspris 335 kr. Alm. pris 395 kr. Køb