Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Gammeldags oksesteg med nymodens tilbehør

Gem til liste

Ingredienser

4-6 personer

500 g løg
1 kg oksetykkam el. -bov
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
evt. 1 helt hvidløg
10 timiankviste
3 dl rødvin
2 dl vand

Sovs
250 g blommer
sky fra stegen
1/2 dl saft fra kirsebærrene
økologisk grøntsagsbouillon
1 1/2 spsk. maizena
majsstivelse
ca. 1 tsk. sukker
4 spsk. syltede
dessertkirsebær
salt og peber
Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i halve.

Kom kødet og løgene i en mindre bradepande med bagepapir, krydr med salt og peber, og dryp olie over. Brun kødet i ovnen ved 250 grader i 10 minutter på hver side.

Halver hvidløget på tværs af feddene.

Kom hvidløg med skærefladen nedad, timian, rødvin og vand ved stegen, skru ned til 130 grader og steg i ca. 4 timer, til stegen er helt mør.

Jo tykkere kødstykket er, des længere skal det stege.

Hold steg, løg og hvidløg lune tildækket i den slukkede ovn, mens du laver sovsen.

Sovs: Skær blommerne i både, kassér stenene. Sigt skyen over i et litermål.

Tilsæt kirsebærsaften, og suppler med vand, til der er 3 dl.

Kom det i en gryde, kog op, og smag til med bouillon.

Jævn sovsen med maizena rørt ud i lidt koldt vand: Pisk det i sovsen under omrøring i en tynd stråle.

Sovsen bliver tyndere, når blommerne kommer i.

Kom blommerne og sukkeret i, og kog nogle minutter.

Kom kirsebærrene i, og smag til med salt, peber og sukker. Server den varm i en sovseskål.

Anret kødet i skiver med de bagte løg og hvidløg på et fad.

Server med sovs, mos og salat.

PolitikenPlus
  • Tabletholder Cellular Line Universal tabletholder til køkkenet. Passer til alle tablets og leveres med tre vandtætte poser. Så har du styr på din tablet i køkkenet, perfekt læsehøjde og beskyttet mod fedt og snavs

    Pluspris 279 kr. Alm. pris 329 kr. Køb
  • Espressokande, 6 kops Espressokande fra Italien til seks kopper.

    Pluspris 229 kr. Alm. pris 280 kr. Køb
  • Kød fra Dyssegaarden Kødpakken består af kød fra Dyssegaardens egne frilandsgrise, frilandskyllinger, samt lam eller okser. Køb kødpakken her hos Plus, print din kvittering og afhent pakken hos Dyssegaarden, Roskilde.

    Pluspris 1.264 kr. Alm. pris 1.487 kr. Køb
  • Juicepresser Hurom, Verdens bedste juicer, har nu fået en ekstra finesse: En prop, der gør det muligt at bevare vitaminer og enzymer i både juice, smoothies og milkshakes.

    Pluspris 2.799 kr. Alm. pris 3.295 kr. Køb
  • Spansk Vinfestival Den spanske vinfestival er en unik chance for at smage på over 200 vine fra Spanien og prøve alt fra det nyeste og vildeste til det mest traditionsrige.

    Pluspris fra 125 kr. Alm. pris fra 150 kr. Køb