Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Gammeldags oksesteg med nymodens tilbehør

Gem til liste

Ingredienser

4-6 personer

500 g løg
1 kg oksetykkam el. -bov
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
evt. 1 helt hvidløg
10 timiankviste
3 dl rødvin
2 dl vand

Sovs
250 g blommer
sky fra stegen
1/2 dl saft fra kirsebærrene
økologisk grøntsagsbouillon
1 1/2 spsk. maizena
majsstivelse
ca. 1 tsk. sukker
4 spsk. syltede
dessertkirsebær
salt og peber
Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i halve.

Kom kødet og løgene i en mindre bradepande med bagepapir, krydr med salt og peber, og dryp olie over. Brun kødet i ovnen ved 250 grader i 10 minutter på hver side.

Halver hvidløget på tværs af feddene.

Kom hvidløg med skærefladen nedad, timian, rødvin og vand ved stegen, skru ned til 130 grader og steg i ca. 4 timer, til stegen er helt mør.

Jo tykkere kødstykket er, des længere skal det stege.

Hold steg, løg og hvidløg lune tildækket i den slukkede ovn, mens du laver sovsen.

Sovs: Skær blommerne i både, kassér stenene. Sigt skyen over i et litermål.

Tilsæt kirsebærsaften, og suppler med vand, til der er 3 dl.

Kom det i en gryde, kog op, og smag til med bouillon.

Jævn sovsen med maizena rørt ud i lidt koldt vand: Pisk det i sovsen under omrøring i en tynd stråle.

Sovsen bliver tyndere, når blommerne kommer i.

Kom blommerne og sukkeret i, og kog nogle minutter.

Kom kirsebærrene i, og smag til med salt, peber og sukker. Server den varm i en sovseskål.

Anret kødet i skiver med de bagte løg og hvidløg på et fad.

Server med sovs, mos og salat.

PolitikenPlus
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
  • Kød fra Dyssegaarden Pakken består af kød fra Dyssegaardens egne frilandsgrise, frilandskyllinger samt lam eller okser.<br>Køb pakken hos Plus, print kvitteringen og afhent pakken hos Dyssegaarden i Roskilde.

    Pluspris 1.264 kr. Alm. pris 1.487 kr. Køb
  • Bartolo-kassen, 24 flasker 24 flasker saftig spansk landvin med masser af vin for pengene.

    Pluspris 1.560 kr. Alm. pris 1.839 kr. Køb
  • Pastamaskine Pastamaskine de luxe, som giver dig mulighed for at lave 6 forskellige typer pasta, uden at du skal købe ekstra udstyr - det hele følger nemlig med.

    Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.199 kr. Køb
  • Køkkenrulleholder Gejst transmission køkkenrulleholder, som er inspireret af gear, akseler og tandhjul.

    Pluspris 335 kr. Alm. pris 395 kr. Køb