Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Gammeldags oksesteg med nymodens tilbehør

Gem til liste

Ingredienser

4-6 personer

500 g løg
1 kg oksetykkam el. -bov
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
evt. 1 helt hvidløg
10 timiankviste
3 dl rødvin
2 dl vand

Sovs
250 g blommer
sky fra stegen
1/2 dl saft fra kirsebærrene
økologisk grøntsagsbouillon
1 1/2 spsk. maizena
majsstivelse
ca. 1 tsk. sukker
4 spsk. syltede
dessertkirsebær
salt og peber
Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i halve.

Kom kødet og løgene i en mindre bradepande med bagepapir, krydr med salt og peber, og dryp olie over. Brun kødet i ovnen ved 250 grader i 10 minutter på hver side.

Halver hvidløget på tværs af feddene.

Kom hvidløg med skærefladen nedad, timian, rødvin og vand ved stegen, skru ned til 130 grader og steg i ca. 4 timer, til stegen er helt mør.

Jo tykkere kødstykket er, des længere skal det stege.

Hold steg, løg og hvidløg lune tildækket i den slukkede ovn, mens du laver sovsen.

Sovs: Skær blommerne i både, kassér stenene. Sigt skyen over i et litermål.

Tilsæt kirsebærsaften, og suppler med vand, til der er 3 dl.

Kom det i en gryde, kog op, og smag til med bouillon.

Jævn sovsen med maizena rørt ud i lidt koldt vand: Pisk det i sovsen under omrøring i en tynd stråle.

Sovsen bliver tyndere, når blommerne kommer i.

Kom blommerne og sukkeret i, og kog nogle minutter.

Kom kirsebærrene i, og smag til med salt, peber og sukker. Server den varm i en sovseskål.

Anret kødet i skiver med de bagte løg og hvidløg på et fad.

Server med sovs, mos og salat.

PolitikenPlus
  • Søren k påskebord Slip for at stå i køkkenet og få lækker mad, der er lige til at stille på påskebordet.

    Pluspris 220 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
  • Skærebræt Smukt håndværk - direkte fra skoven. Køb et håndlavet skærebræt fra møbelsnedkeren Morten Høeg-Larsen, der fremstiller sin køkkenkunst på eget værksted i sydsvenske Ystad.

    Pluspris 1.529 kr. Alm. pris 1.800 kr. Køb
  • Trykkoger Nem og enkel trykkoger fra tyske Silit som kan forkorte tilberedningstiden med op til 70 %. Den har tre indstillinger og kan bruges til alle komfurtyper inkl. induktion. Fås også i 6,5 l.

    Pluspris 1.445 kr. Alm. pris 1.699 kr. Køb
  • Gourmetkassen 6 flasker Seks flasker gourmetvin fra Rosforth & Rosforth, når du rigtig skal forkæles. Kassen indeholder 1 champagne, 1 hvidvin, 3 rødevine og 1 dessrtvin. God fornøjelse!

    Pluspris 1.125 kr. Alm. pris 1.326 kr. Køb
  • Påskekarameller Skal årets påskeæg være karameller fra Gudhjem?

    Pluspris 456 kr. Alm. pris 537 kr. Køb