Annonce
Annonce
Opskrifter

Gammeldags oksesteg med nymodens tilbehør

Gem til liste

Ingredienser

4-6 personer

500 g løg
1 kg oksetykkam el. -bov
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
evt. 1 helt hvidløg
10 timiankviste
3 dl rødvin
2 dl vand

Sovs
250 g blommer
sky fra stegen
1/2 dl saft fra kirsebærrene
økologisk grøntsagsbouillon
1 1/2 spsk. maizena
majsstivelse
ca. 1 tsk. sukker
4 spsk. syltede
dessertkirsebær
salt og peber
Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i halve.

Kom kødet og løgene i en mindre bradepande med bagepapir, krydr med salt og peber, og dryp olie over. Brun kødet i ovnen ved 250 grader i 10 minutter på hver side.

Halver hvidløget på tværs af feddene.

Kom hvidløg med skærefladen nedad, timian, rødvin og vand ved stegen, skru ned til 130 grader og steg i ca. 4 timer, til stegen er helt mør.

Jo tykkere kødstykket er, des længere skal det stege.

Hold steg, løg og hvidløg lune tildækket i den slukkede ovn, mens du laver sovsen.

Sovs: Skær blommerne i både, kassér stenene. Sigt skyen over i et litermål.

Tilsæt kirsebærsaften, og suppler med vand, til der er 3 dl.

Kom det i en gryde, kog op, og smag til med bouillon.

Jævn sovsen med maizena rørt ud i lidt koldt vand: Pisk det i sovsen under omrøring i en tynd stråle.

Sovsen bliver tyndere, når blommerne kommer i.

Kom blommerne og sukkeret i, og kog nogle minutter.

Kom kirsebærrene i, og smag til med salt, peber og sukker. Server den varm i en sovseskål.

Anret kødet i skiver med de bagte løg og hvidløg på et fad.

Server med sovs, mos og salat.

PolitikenPlus
  • Kød fra Dyssegaarden Dyssegaardens frilandsgrise ? køb en halv gris - finparteret. Køb pakken hos Plus, print kvitteringen og afhent pakken hos Dyssegaarden i Roskilde.

    Pluspris 2.199 kr. Alm. pris 2.585 kr. Køb
  • Økologisk grydebrød Økologisk grydebrød. Stenkværnet på Mejnerts Mølle på gammeldags manér og indeholder derved alle de naturlige næringstoffer, som naturen har tilføjet. Kasse med 6 x 850 gram.

    Pluspris 174 kr. Alm. pris 205 kr. Køb
  • Middelhavskassen, 12 fl. Saftig, krydret vin ? sjælden drue der nu giver kvalitetsvin ? en af verdens bedste vinmagere. Lyder det som opskriften på en god vinkasse?

    Pluspris 1.295 kr. Alm. pris 1.520 kr. Køb
  • Italiensk Vinfestival Er der noget, der kan få sindene i kog i Italien er det mad og vin, helst begge dele på samme tid.

    Pluspris fra 150 kr. Alm. pris fra 175 kr. Køb
  • Domaine Bressy Masson 12 fl. Domaine Bressy Masson er en af ATOMWINEs bestsellere, og det er ikke uden grund. Det er et meget velrenommeret hus i Rasteau, og vinene er essensen af alt det, man forbinder med det sydlige Rhône.

    Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.483 kr. Køb