Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Skandalebokser får bøde med masser af nuller på

Dereck Chisora er blevet fratrukket 100.000 dollar i honorar på grund af sin upassende opførsel.

Gem til liste
Lommesmerter. Derek Chisoras optrin i weekenden koster ham over en halv million. - Foto: Steve Parsons (arkiv)/AP

Lommesmerter. Derek Chisoras optrin i weekenden koster ham over en halv million. - Foto: Steve Parsons (arkiv)/AP

Det er ikke kun Dereck Chisoras ry, der har taget alvorlig skade efter det skandaløse efterspil oven på weekendens VM-kamp i sværvægtsboksning mod Vitali Klitschko.

Også englænderens pengepung må bøde efter en række episoder, hvor Chisora overtrådte alle regler for god opførsel, blandt andet ved at gå til angreb på en anden sværvægtsbokser, David Haye, på pressemødet efter kampen.

LÆS OGSÅBritisk bokser fik bank og truede med død og helvede

Det tyske professionelle bokseforbund BDB, der formelt arrangerede kampen i Hamburg, har trukket en bøde i størrelsesordenen 100.000 dollar (godt 550.000 kroner) fra Dereck Chisoras honorar, der oprindeligt lød på 500.000 dollar.

»De 50.000 dollar er for at give Vitali Klitschko en lussing, 25.000 skyldes spytangrebet på Vladimir Klitschko, og de sidste 25.000 stammer fra slagsmålet med David Haye«, fortæller BDB-præsidenten Thomas Pütz til nyhedsbureauet DPA.

LÆS OGSÅSlagsbrødre beklager bokseskandale

Chisora langede ved indvejningen sin modstander en syngende lussing, og spyttede kort inden kampen vand i ansigtet på Vitali Klitschkos yngre bror Vladimir.

Bøden er dog formentlig ikke den eneste straf, som Chisora må tage imod. Det britiske bokseforbund overvejer lige nu, om man skal tildele den i Zimbabwe fødte bokser yderligere en bøde og eventuelt også en karantæne.

LÆS OGSÅVerdensmesteren vil straffe skandalebokser ordentligt i ringen

Desuden kan Chisora se frem til et retligt efterspil i Tyskland, hvor anklagemyndigheden overvejer at sigte ham for overfaldet på David Haye og de dødstrusler, han også nåede at sende efter den tidligere verdensmester.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere