Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Skandalebokser får bøde med masser af nuller på

Dereck Chisora er blevet fratrukket 100.000 dollar i honorar på grund af sin upassende opførsel.

Gem til liste
Lommesmerter. Derek Chisoras optrin i weekenden koster ham over en halv million. - Foto: Steve Parsons (arkiv)/AP

Lommesmerter. Derek Chisoras optrin i weekenden koster ham over en halv million. - Foto: Steve Parsons (arkiv)/AP

Det er ikke kun Dereck Chisoras ry, der har taget alvorlig skade efter det skandaløse efterspil oven på weekendens VM-kamp i sværvægtsboksning mod Vitali Klitschko.

Også englænderens pengepung må bøde efter en række episoder, hvor Chisora overtrådte alle regler for god opførsel, blandt andet ved at gå til angreb på en anden sværvægtsbokser, David Haye, på pressemødet efter kampen.

LÆS OGSÅBritisk bokser fik bank og truede med død og helvede

Det tyske professionelle bokseforbund BDB, der formelt arrangerede kampen i Hamburg, har trukket en bøde i størrelsesordenen 100.000 dollar (godt 550.000 kroner) fra Dereck Chisoras honorar, der oprindeligt lød på 500.000 dollar.

»De 50.000 dollar er for at give Vitali Klitschko en lussing, 25.000 skyldes spytangrebet på Vladimir Klitschko, og de sidste 25.000 stammer fra slagsmålet med David Haye«, fortæller BDB-præsidenten Thomas Pütz til nyhedsbureauet DPA.

LÆS OGSÅSlagsbrødre beklager bokseskandale

Chisora langede ved indvejningen sin modstander en syngende lussing, og spyttede kort inden kampen vand i ansigtet på Vitali Klitschkos yngre bror Vladimir.

Bøden er dog formentlig ikke den eneste straf, som Chisora må tage imod. Det britiske bokseforbund overvejer lige nu, om man skal tildele den i Zimbabwe fødte bokser yderligere en bøde og eventuelt også en karantæne.

LÆS OGSÅVerdensmesteren vil straffe skandalebokser ordentligt i ringen

Desuden kan Chisora se frem til et retligt efterspil i Tyskland, hvor anklagemyndigheden overvejer at sigte ham for overfaldet på David Haye og de dødstrusler, han også nåede at sende efter den tidligere verdensmester.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere