Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Wozniacki tromler hen over 16-årig komet

Kroatisk teenager pressede danskeren i andet sæt, men verdens nummer 10 er sikkert videre i Australian Open.

Gem til liste

Erfaringen vandt over ungdommen, da den dansker tennisspiller Caroline Wozniacki sejrede over 16-årige Donna Vekic i et decideret hedeslag i Australian Open her til morgen dansk tid.

Mens temperaturerne sneg sig op omkring de 40 grader, fik Wozniacki gjort kål på sin kroatiske modstander med vindercifrene 6-1, 6-4.

Donna Vekic havde inden kampen varslet, at hendes stærkeste våben var hendes serv. Men i første sæt lykkedes det hende ikke at holde sin serv en eneste gang. Sit ene point fik hun ved at bryde i Wozniackis parti til 1-2.

Wozniacki havde problemer med blød andenserv
Undervejs i første sæt måtte et publikum gabe så højt, at det kunnes høres flere rækker væk - og det var da heller ikke en spændende tennislektion, som 22-årige Wozniacki gav sin modstander, der var med i en grand slam-turnering for første gang.

Mens Wozniacki returnerede godt og med sin fysik og slag fra baglinjen kunne køre sin modstander træt i heden, blev hun ofte presset i sin egen serv. Især ved den bløde andenserv, fik kroaten mulighed for at svare igen.

Under andet sæt viste undertippede Vekic, som publikum havde en forkærlighed for med tilråd som »come on Donna«, hvorfor hun bliver set som et stortalent. Blandt andet ved at sende 17 vinderslag af sted mod Wozniackis 13.

Danskeren vandt med sit tredje servees
Ved stillingen 5-4 kunne en svedig Wozniacki serve sættet hjem. Og her var der ingen nerver på fra danskerens side.

Hun nåede op på 40-0 og fik dermed tre matchbolde. Hun havde dog kun brug for én og cementerede sin sejr med at sende sit tredje serve-es af sted.

Donna Vekic, der ligger nummer 111 i verden, var turneringens store overraskelse, da hun overbevisende vandt sin første runde-kamp over Andrea Hlavackova fra Tjekkiet.

Den danske tennisspiller, der ligger nummer 10 på verdensranglisten, havde inden kampen sagt, at hun ville vise teenagesensationen, hvem der bestemte på den bagende varme bane i Melbourne.

LÆS OGSÅNu er Wozniacki midaldrende: Vil banke 16-årig på plads

»Det er bare at gå ind og vise, hvem der bestemmer, og hvem der er herren over banen«, sagde Wozniacki onsdag.

Wozniacki møder i tredje runde Lesia Tsurenko fra Ukraine, der ligger nummer 85 i verden.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere