Koloreret arkivfoto: Nick Potts / AP
Foto: Nick Potts/AP

Koloreret arkivfoto: Nick Potts / AP

Sport

Laudrups tavshed gør ham kun offentlig skade

Kommentar. Samarbejdet med agent belaster fodboldikonet.

Sport
FOR ABONNENTER

Fodbold er en vidunderlig leg. Uanset tempoet bliver vi sundere af at løbe efter bolden, skarpere i tanken under forudsigelsen af den næste aflevering og socialt stærkere gennem oplevelsen af kollektivets kvaliteter.

Fodbold er også underholdning. Den bliver præsenteret af feterede og ekstremt højtbetalte optrædende på græsklædte scener i så stærkt projektørlys, at de tv-transmitterede billeder derfra står knivskarpt på skærme over hele kloden.

Rammen for udfoldelserne – arealet inden for de hvide streger – er den samme. Netop det forhold har skabt en sjælden opfattelse af forståelse, samhørighed og interessefællesskab mellem dem, der leger med bolden, og dem, der har det som sit arbejde at sparke til den. Det er i hvert fald svært at forestille sig tilsvarende fornemmelse af nærhed mellem dilettanten og hollywoodskuespilleren, musikskoleeleven og symfonikeren eller for den sags skyld klatmaleren og Picasso.

Derfor gør det ekstraordinært ondt på fodboldelskere verden over, når Football Leaks i disse dage bekræfter, hvad fortrængte fornemmelser måske har fortalt: At der langt fra sidelinjerne foregår et spil, hvor det er langt vigtigere at tjene penge – mange penge – end at lave en god dribling eller score et mål.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce