Mens fansene betaler stadig mere for at se fodbold på stadion og i tv, snor spillere og agenter sig for at spare skat. Koloreret foto: Alberto Di Lolli/El Mundo
Foto: Alberto Di Lolli

Mens fansene betaler stadig mere for at se fodbold på stadion og i tv, snor spillere og agenter sig for at spare skat. Koloreret foto: Alberto Di Lolli/El Mundo

Sport

Football Leaks: Premier League er fuld af skattetricks

I verdens største liga er det normalt, at klubber er kreative med betaling af agenter, og at spillere opretter selskaber til at gemme formuer af vejen. Alt sammen kan det spare penge til skattevæsnet.

Sport
FOR ABONNENTER

Rækken af interesserede klubber var lang. I januar 2014 var den spanske stjerne Juan Mata faldet i unåde hos Chelsea, men det var let at finde en ny arbejdsgiver. Nyrige Paris Saint-Germain, Atlético Madrid og spanierens tidligere klub Valencia var angiveligt alle ude efter den lille kreatør. Men i sidste ende valgte han Manchester United.

Hvorfor? Måske delvis fordi den traditionsrige klub hyrede spillerens agent og far, Juan Mata Rodriguez, til at hjælpe med handlen. Ifølge en aftale dateret 25. januar 2014 skulle han blandt andet hjælpe Manchester United med at:

»Rådgive klubben om forhandlingsstrategien« og »assistere klubben med at nå til enighed med spilleren og få ham til at acceptere klubbens foreslåede kontraktlige forhold i stedet for at forfølge andre muligheder«.

Altså, Juan Mata Rodriguez lod sig betale for at overbevise sin søn om at vælge Manchester United. For det kvitterede klubben med cirka 13 millioner kroner, mens den lagde yderligere 13 millioner kroner oveni »på vegne af spilleren«, som agenten også havde repræsenteret i handlen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce