I november 2015 sikrede FCM-direktør Claus Steinlein (til højre) sig en underskrift fra Vaclav Kadlec, der i Herning var akkompagneret af sin agent, Pavel Paska.
Foto: Affotografering af hjemmesiden ismfootball.cz

I november 2015 sikrede FCM-direktør Claus Steinlein (til højre) sig en underskrift fra Vaclav Kadlec, der i Herning var akkompagneret af sin agent, Pavel Paska.

Sport

Agenten på billedet var ’ikke med i handlen’, da FC Midtjylland købte tjekkisk profil

Fodboldens love kræver, at en agents medvirken i en handel oplyses til de relevante forbund. Det gjorde FC Midtjylland ikke, da klubben hentede Vaclav Kadlec i en millionhandel. Suspekt, siger iagttagere.

Sport
FOR ABONNENTER

Billedet blev taget i Herning. Tre mænd stod ved siden af hinanden, mens de sammen holdt en sort trøje med et rødt 14-tal og navnet ’Kadlec’. Det var ham, det hele handlede om – den tjekkiske landsholdsspiller Vaclav Kadlec.

Midt i november 2015 skrev angriberen under på en kontrakt med FC Midtjylland, og det var i den forbindelse, at billedet blev taget. Foran Herning-klubbens stiliserede ulvelogo. FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein smilede stolt, Vaclav Kadlec så tilfreds ud, og så var der ham den sidste mand. En hvidhåret herre klædt i jakkesæt og polotrøje.

Hans navn er Pavel Paska, han er den største agent i Tjekkiet og har blandt andre Vaclav Kadlec på klientlisten. Derfor var det heller ikke så mærkeligt, at han var i Herning. Men da FC Midtjylland sendte spillerkontrakten ind til Dansk Boldspil-Union (DBU), var der ingen Pavel Paska at finde. Tværtimod blev der sat kryds i boksen ud for aftaleteksten:

»Der har ikke medvirket nogen registreret eller ikke-registreret mellemmand (agent, red.) under etableringen eller indgåelsen af denne kontrakt«.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce