Foto: Roald Als
Sport

Søren Lerby: En konge af kontroversielle klausuler

Både som en af Danmarks bedste fodboldspillere og som Danmarks største fodboldagent har Søren Lerby indgået aftaler, der sikrede ham millioner af kroner på kontoen. Men dengang som nu har kontrakterne været i strid med gældende regler.

Sport
FOR ABONNENTER

At dømme ud fra kontrakten foregik det som følger:

På den ene side af forhandlingsbordet sad Søren Lerby, det lyslokkede ikon fra Danmarks 80’er-landshold. Over for ham sad en mørkhåret kvinde. Det var januar 2013, og som agent for den hollandske landsholdsstjerne Wesley Sneijder forhandlede Søren Lerby om en kontrakt med tyrkiske Galatasaray. Kvinden repræsenterede storklubben fra Istanbul. Hun hed Arlette van der Meulen.

Eller det kaldte hun sig i hvert fald, da Sneijders skifte fra italienske Inter faldt på plads, og hun underskrev aftalen. Hun opgav en adresse i Amsterdam, Søren Lerby opførte en bopæl i den hollandske velhaverby Laren. Til gengæld stod der intet om, at Arlette van der Meulen bare var hendes pigenavn, og at hun som regel kaldte sig, hvad hun havde giftet sig til: Arlette Lerby.

Den mørkhårede kvinde er Søren Lerbys hollandske kone, der samtidig er meddirektør i parrets agentfirma, Essel Sports Management. Så ret beset sad de to topfigurer i samme firma, mand og kone, og forhandlede som repræsentant for hver sin modpart: Han for spilleren, hun for klubben. Men det forsøgte de tilsyneladende at skjule ved at bruge forskellige efternavne og adresser; han noterede deres private bopæl i Laren, hun opgav deres firmaadresse i Amsterdam.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce