Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Fifa giver fodboldboss livstidskarantæne igen

Mohamed Bin Hammam fratræder alle sine topposter i international fodbold og får sin anden livstidskarantæne.

Gem til liste

Den korruptionsmistænkte Mohamed Bin Hammam har valgt at forlade alle sine topposter i international fodbold.

63-årige Bin Hammam har i lang tid udkæmpet et slagsmål med det internationale fodboldforbund, Fifa, og nu har han selv valgt at udtræde af forbundets magtfulde eksekutivkomité.

Samtidig stopper han som præsident for det asiatiske fodboldforbund, AFC.

Fifa oplyser samtidig, at man har idømt Mohamed Bin Hammam livstidskarantæne, så han aldrig kommer til at virke inden for fodbolden igen.

Det er faktisk anden gang, at Fifa har givet den aldrende qatarer en livstidskarantæne - den første blev dog i sommer kendt ugyldig af den internationale sportsdomstol, CAS, på grund af mangelfulde beviser.

Dommen fra CAS så Fifa dog stort på, da forbundet fulgte op med at give kortere karantæner af 90 dages varighed til den upopulære mand fra Qatar.

Nu lader det til, at Mohamed Bin Hammam har opgivet slagsmålet med Fifa, der mener, at han har forbrudt sig imod forbundets etiske principper.

Fifa mener, at Bin Hammam i 2011 forsøgte at bestikke sig til præsidentposten ved at købe sig til stemmer, da han udfordrede den siddende præsident Sepp Blatter. Senere har han været involveret i en sag i AFC om korruption og økonomisk uredelighed.

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb