Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Fifa giver fodboldboss livstidskarantæne igen

Mohamed Bin Hammam fratræder alle sine topposter i international fodbold og får sin anden livstidskarantæne.

Gem til liste

Den korruptionsmistænkte Mohamed Bin Hammam har valgt at forlade alle sine topposter i international fodbold.

63-årige Bin Hammam har i lang tid udkæmpet et slagsmål med det internationale fodboldforbund, Fifa, og nu har han selv valgt at udtræde af forbundets magtfulde eksekutivkomité.

Samtidig stopper han som præsident for det asiatiske fodboldforbund, AFC.

Fifa oplyser samtidig, at man har idømt Mohamed Bin Hammam livstidskarantæne, så han aldrig kommer til at virke inden for fodbolden igen.

Det er faktisk anden gang, at Fifa har givet den aldrende qatarer en livstidskarantæne - den første blev dog i sommer kendt ugyldig af den internationale sportsdomstol, CAS, på grund af mangelfulde beviser.

Dommen fra CAS så Fifa dog stort på, da forbundet fulgte op med at give kortere karantæner af 90 dages varighed til den upopulære mand fra Qatar.

Nu lader det til, at Mohamed Bin Hammam har opgivet slagsmålet med Fifa, der mener, at han har forbrudt sig imod forbundets etiske principper.

Fifa mener, at Bin Hammam i 2011 forsøgte at bestikke sig til præsidentposten ved at købe sig til stemmer, da han udfordrede den siddende præsident Sepp Blatter. Senere har han været involveret i en sag i AFC om korruption og økonomisk uredelighed.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere