Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

Fifa giver fodboldboss livstidskarantæne igen

Mohamed Bin Hammam fratræder alle sine topposter i international fodbold og får sin anden livstidskarantæne.

Gem til liste

Den korruptionsmistænkte Mohamed Bin Hammam har valgt at forlade alle sine topposter i international fodbold.

63-årige Bin Hammam har i lang tid udkæmpet et slagsmål med det internationale fodboldforbund, Fifa, og nu har han selv valgt at udtræde af forbundets magtfulde eksekutivkomité.

Samtidig stopper han som præsident for det asiatiske fodboldforbund, AFC.

Fifa oplyser samtidig, at man har idømt Mohamed Bin Hammam livstidskarantæne, så han aldrig kommer til at virke inden for fodbolden igen.

Det er faktisk anden gang, at Fifa har givet den aldrende qatarer en livstidskarantæne - den første blev dog i sommer kendt ugyldig af den internationale sportsdomstol, CAS, på grund af mangelfulde beviser.

Dommen fra CAS så Fifa dog stort på, da forbundet fulgte op med at give kortere karantæner af 90 dages varighed til den upopulære mand fra Qatar.

Nu lader det til, at Mohamed Bin Hammam har opgivet slagsmålet med Fifa, der mener, at han har forbrudt sig imod forbundets etiske principper.

Fifa mener, at Bin Hammam i 2011 forsøgte at bestikke sig til præsidentposten ved at købe sig til stemmer, da han udfordrede den siddende præsident Sepp Blatter. Senere har han været involveret i en sag i AFC om korruption og økonomisk uredelighed.

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere