Foto: Paulo Duarte
Fodbold

Kontrakter begrænser spilleres klubvalg og frihed

Hemmelige kontrakter viser, at nogle fodboldspillere er begrænset i frit at vælge klub, mens andres tøjvalg og bilkørsel i fritiden er dikteret af klubben.

Fodbold
FOR ABONNENTER

Man må næsten håbe, at Brumas største drøm ikke er at skifte til Porto. Eller Benfica. Eller Braga.

I hvert fald er sandsynligheden meget lille for, at det portugisiske stjernefrø med det fulde navn Armindo Tué Na Bangna kommer til netop en af de tre klubber inden 31. maj 2018. Da udløber hans kontrakt med Galatasaray, og så er han en mere fri mand.

Forklaringen er denne: I 2013 solgte Sporting Lissabon den unge kantspiller til Istanbul-klubben for en pris på knap 75 mio. kr., men samtidig fik holdet fra Portugal indføjet en bemærkelsesværdig klausul i transferaftalen. Den skulle forhindre Bruma i at havne hos gruppen af ærkerivaler i den portugisiske liga.

»Galatasaray skal betale Sporting et beløb på 30 mio. euro (knap 225 mio. kr., red.), hvis spilleren bliver udlånt eller solgt til Braga, Benfica eller Porto«, lyder det i kontrakten, der er underskrevet af ledere i både Sporting og Galatasaray, men ikke af Bruma selv.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce