Svar. Inger Støjberg skriver i et svar til arbejdsmarkedsudvalget, at 6.400 arbejdsløse vil miste retten til dagpenge i 2014.
Foto: Jacob Ehrbahn,(arkivfoto)

Svar. Inger Støjberg skriver i et svar til arbejdsmarkedsudvalget, at 6.400 arbejdsløse vil miste retten til dagpenge i 2014.

avisendk

Choktal: 6.400 vil miste dagpenge

Støjberg forhøjer antallet af arbejdsløse, der rammes af reform af dagpenge.

avisendk

Langt flere danskere vil miste sine dagpenge efter reformen af dagpengene, end regeringen tidligere har oplyst.

Det fremgår af nye oplysninger fra minister for beskæftigelse, Inger Støjberg (V).

Da regeringen og Dansk Folkeparti i sommer halverede perioden for dagpenge fra fire til to år, forsikrede Inger Støjberg, at mellem 1.000 og 2.000 danskere ville miste sine dagpenge.

Men nu skriver Inger Støjberg i et svar til arbejdsmarkedsudvalget, at 6.400 arbejdsløse vil miste retten til dagpenge i 2014, når reformen er fuldt indfaset, som det hedder.

Dermed mister op mod tre gange så mange familier deres indkomst og må finde en måde at klare sig på den noget lavere kontanthjælp.

»Hun har vildledt os« Det får oppositionen til at anklage regeringen for at snyde på vægten for at få reformen vedtaget.

»Katastrofen er langt større, end hun tidligere har oplyst. Det er ikke i orden, og jeg mener, at hun har vildledt udvalget«, siger Bjarne Laustsen, ordfører for Socialdemokraterne til Avisen.dk.

Minister Inger Støjberg ønsker ikke at udtale sig i sagen. Men i det seneste svar til udvalget skriver hun, at reformen vil få flere ledige til at finde job hurtigere. Derfor forventer hun, at færre end de 6.400 vil miste sine dagpenge.

»Hun har tegnet et skønmaleri, da hun skulle overbevise om, at dagpengene skulle ændres. Hun har fortalt, at der ikke ville være særlig store problemer, men nu viser det sig, at mange flere vil blive ramt«, siger Bjarne Laustsen.

Han indkalder nu ministeren i samråd for at få svar på, hvorfor hun har givet to forskellige oplysninger om konsekvensen af reformen.

Ikke drastisk

Hos forligspartiet Dansk Folkeparti afviser Bent Bøgsted, at de nye tal ville have ændret noget, hvis de havde været fremlagt under forhandlingerne.

»Det er ikke drastisk. Havde det nu været 16.000 ekstra, havde det været en mere alvorlig situation«, siger Bent Bøgsted.

Han påpeger, at hans parti sammen med regeringen har vedtaget at gøre en ekstra indsats for at få langtidsledige i job.

»Det betyder, at det er endnu vigtigere, at vores indsats overfor de langtidsledige kommer til at fungere«, mener Bent Bøgsted.

Rettelse:
Denne artikel er blevet rettet.
Vi skrev før i underrubrikken, at antallet af arbejdsløse, der mister deres dagpenge, bliver tredoblet. Det er nu ændret til, at antallet forhøjes.
Vi har desuden rettet det afsnit, hvor vi skrev, at Inger Støjberg mener, at tre gange så mange vil blive ramt af dagpengereformen. Det er nu rettet, da Inger Støjberg ikke mener, at man kan sige at antallet tredobles. I stedet refereres ministeriet, der er bestrider antallet der rammes.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce