0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Erik Petersen
Foto: Erik Petersen

Rudolf Rasmussen vandt Årets Fund i 1939.

Årets fund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bliv klogere på Årets Fund

Danmarks ældste idrætspris fejrer og hylder nye sportstalenter i Danmark. Talentudvikling, internationale præstationer og træningsindsatser er i spil, når ti nominerede skal findes og én løber med prisen som Årets Fund.

Årets fund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Årets Fund er Danmarks ældste idrætspris og en hyldest til den store talentmasse i Danmark.

Den blev første gang uddelt af ugeavisen Idrætsbladet tilbage i 1929. Ugeavisen Idrætsbladet lukkede i halvtredserne, og her overtog Dagbladet Politiken prisuddelingen.

Desværre stoppede uddelingen af prisen i 1960, men blev i 1971 genoptaget i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og senere også Team Danmark. DIF’s 62 specialforbund kan indstille en kandidat, et par eller et hold, som har gjort sig ekstra bemærket i det forgangne år - både ved at slå igennem på den internationale scene, men også ved at have potentiale til at begå sig på det højeste internationale niveau.

Ti nominerede bliver udvalgt og inviteret til prisuddeling i Politikens Hus.

Nye atleter i Danmark

Årets Fund er ofte et vendepunkt for de unges idrætskarriere. Det er en pris, der bliver givet på tværs af sportsgren, og samler unge sportstalenter. En fejring af de allerbedste nye atleter i Danmark og en anerkendelse af deres store træningsindsats og viljestyrke.

»Det er altid et særligt privilegium at gennemgå årets store gennembrud af danske talenter, når vi vurderer kandidaterne til kåringen af Årets Fund. Endnu en gang efterlader de ti nominerede et samlet løfte om, at vi også i de kommende år kan se frem til danske toppræstationer på allerhøjeste internationale niveau«, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark til Dansk Idrætsforbund efter den nyeste nominering til Årets Fund 2019.

Det er ikke kun Lone Hansen fra Team Danmark, der er positiv over Årets Fund og prisens betydning. Også Niels Nygaard, formand i Danmarks Idrætsforbund, er imponeret:

»Jeg hæfter mig ved den positive mangfoldighed, som de ti nominerede repræsenterer. Kun tre af dem er fra sportsgrene, der også havde en atlet nomineret til kåringen af Årets Fund sidste år. Det fortæller mig, at selv om Danmark er en lille nation, så fortsætter idrættens talentudvikling med at give stort udbytte«, siger han på Dansk Idrætsforbunds hjemmeside.


Annonce

Samarbejdspartnere

 • Det er altid et særligt privilegium at gennemgå årets store gennembrud af danske talenter, når vi vurderer kandidaterne til kåringen af Årets Fund. Endnu en gang efterlader de ti nominerede et samlet løfte om, at vi også i de kommende år kan se frem til danske toppræstationer på allerhøjeste internationale niveau.

 • Bliv en del af Årets Fund

  Vil du være med til at hylde og fejre nye unge sports talenter, når prisen Årets Fund bliver uddelt i PRESSEN i Politiken Hus?

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden