0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bliv klogere på Årets Fund

Danmarks ældste idrætspris fejrer og hylder nye sportstalenter i Danmark. Talentudvikling, internationale præstationer og træningsindsatser er i spil, når ti nominerede skal findes og én løber med prisen som Årets Fund.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Erik Petersen
Foto: Erik Petersen

Rudolf Rasmussen vandt Årets Fund i 1939.

Årets fund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Årets fund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets Fund er Danmarks ældste idrætspris og en hyldest til den store talentmasse i Danmark.

Den blev første gang uddelt af ugeavisen Idrætsbladet tilbage i 1929. Ugeavisen Idrætsbladet lukkede i halvtredserne, og her overtog Dagbladet Politiken prisuddelingen.

Desværre stoppede uddelingen af prisen i 1960, men blev i 1971 genoptaget i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og senere også Team Danmark. DIF’s 62 specialforbund kan indstille en kandidat, et par eller et hold, som har gjort sig ekstra bemærket i det forgangne år - både ved at slå igennem på den internationale scene, men også ved at have potentiale til at begå sig på det højeste internationale niveau.

Ti nominerede bliver udvalgt og inviteret til prisuddeling i Politikens Hus.

Nye atleter i Danmark

Årets Fund er ofte et vendepunkt for de unges idrætskarriere. Det er en pris, der bliver givet på tværs af sportsgren, og samler unge sportstalenter. En fejring af de allerbedste nye atleter i Danmark og en anerkendelse af deres store træningsindsats og viljestyrke.

»Det er altid et særligt privilegium at gennemgå årets store gennembrud af danske talenter, når vi vurderer kandidaterne til kåringen af Årets Fund. Endnu en gang efterlader de ti nominerede et samlet løfte om, at vi også i de kommende år kan se frem til danske toppræstationer på allerhøjeste internationale niveau«, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark til Dansk Idrætsforbund efter den nyeste nominering til Årets Fund 2019.

Det er ikke kun Lone Hansen fra Team Danmark, der er positiv over Årets Fund og prisens betydning. Også Niels Nygaard, formand i Danmarks Idrætsforbund, er imponeret:

»Jeg hæfter mig ved den positive mangfoldighed, som de ti nominerede repræsenterer. Kun tre af dem er fra sportsgrene, der også havde en atlet nomineret til kåringen af Årets Fund sidste år. Det fortæller mig, at selv om Danmark er en lille nation, så fortsætter idrættens talentudvikling med at give stort udbytte«, siger han på Dansk Idrætsforbunds hjemmeside.


Annonce

Om prisen