Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anders Rye Skjoldjensen
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Arkiv. Ingeborg Hannibal Duus bliver døbt, gudmor er faster Monika, mens familiemedlemmer ser på i Frederiksholm Kirke. Barnedåb.

Danskernes navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ellie og Hugo overrasker: Her er de mest populære navne

Ellie og Hugo er årets højdespringere, mens Ida og William endnu engang indtager førstepladsen som de mest populære navne i Danmark.

Danskernes navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad skal barnet hedde? Noget unikt - måske med fransk afstamning? Eller måske noget mere traditionelt?

Har du været til barnedåb eller navngivningsfest i 2018, er der rent statistisk størst sandsynlighed for, at barnet fik navnet Ida eller William.

Det var nemlig de mest populære navne at give nyførst sidste år, viser en netop offentliggjort opgørelse fra Danmarks Statistik. Det er anden gang i træk, at Ida er det mest populære navn til nyfødte piger.

Men Ellie og Hugo er de absolutte ’kometnavne’ på listen. Ellie er sprunget fra en plads som nummer 36 i 2017 til nummer 24 i 2018.

Hugo lå helt uden for listen som nummer 56 i 2017 og har nu har nu fået en placering som nummer 27. Det er en stigning på hele 29 pladser.

Hos drengene er der kommet fire nye navne på listen over de 50 mest anvendte drengenavne. Det er Hugo, Pelle, Anker og Laurits.

For pigerne er Johanne og Gry helt nye tilføjelser på listen.

Det har til gengæld betydet, at navne som Nanna og Mynthe er blevet smidt af pigernes top 50-liste, mens Jakob, Thor, Sigurd og Magne er forsvundet blandt drengens topscorere.

I 2017 var Ida og William også de mest populære navne. Sjovt nok lå begge navne nummer fem året før, hvor det var Sofia og Noah, der indtog førstepladserne.

Forskel på landsdelene

Selv om Ida er i topscorer i hele landet ligger navnet kun i top i to af landets fem regioner. Det er Region Syddanmark og Region Midtjylland.

I de øvrige regioner ligger Ella i top i Hovedstaden, Sofia ligger øverst i Sjælland, Freja topper listen i Nordjylland.

For drengenes vedkommende er William også kun det mest populære i to regioner - Midtjylland og Nordjylland. Oscar er mest populært i Hovedstaden, Noah topper i Region Sjælland, mens Malthe er mest udbredt i Syddanmark

William er ikke et nyt navn blandt favoritterne. Med undtagelse af 2016 har det ligget i top de seneste syv år. Også det er sprunget fra en femte- til en førsteplads.
Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden