Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
RIOT. De to løsladte Pussy Riot-medlemmer Nadezhda Tolokonnikova og Maria Alekhina siger, at de vil fortsætte kampen mod Putins styre.
Foto: Ivan Sekretarev/AP

RIOT. De to løsladte Pussy Riot-medlemmer Nadezhda Tolokonnikova og Maria Alekhina siger, at de vil fortsætte kampen mod Putins styre.

BoB
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets ned- og rideture

Vi feminister må forsøge at lære noget af vores matriarkalske historie.

BoB
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udsigten til nytår er altid noget ganske særligt for feminister.

Det er her, vi, inden vi for alvor drikker igennem og falder ned fra piedestalen, gør regnskabet op.

Til trods for blågardisternes tomme tøndebuldren om kvinders påståede verdensmagt ændrer det kønspolitiske regnskab sig ikke nævneværdigt fra år til år.

Det bliver egentlig kun værre, og det er udelukkende begrænsningens kunst, vi skal hive op af nytårshatten, hvis vi skal undgå at omsætte bitterheden over eget værd til passiv-aggressive ordkaskader ud over mænd, deres magt og hele deres væsen.

EKSPERT

Ved nytårstide sætter vi os godt til rette med den sirlige pen i det, vi håbede var julegaven i år: vores eget værelse, men det er mere et fadebur, pulterkammer eller lejlighedsvis et soveværelse til den over-bæltiske svigerfamilie.

Her ser vi, hvordan julen har gjort vores moderne mænd til helte i vores af os renskurede Kvikkøkkener.

For af banen, af banen, her kommer de gastroseksuelle gourmethandyr med deres Weber-grillede kræ og strimlede slæbesvin oppe på 4. sal.

Suk. Intet nyt under stjernesolen. Hvornår helgoland bliver det moderne for mænd at gøre rent i hele hjemmet og ikke bare én gang årligt med venstre hånd oppe i øko-anden?

Ti stille, unger. Far er træt – han har stegt en and med grannåle-puré. Fanfare!

Nå, men vi feminister forsøger da i hvert fald at lære af vores matriarkalske historie og de 117 botoxboblende tv-coaches’ formaninger om at organisere os ud af syslerne – eller lade lortet flyde.

Men vi kan ikke. Vi fjerner nullermænd med den ene hånd og skriver feministiske to do-lister med den anden.

Det første, fordi vores opdragelse foreskriver det, det andet i erkendelse af, at vi må skrive os ud af krisen, fordi det er os selv, vi skal leve af i fremtiden.

Søde kvinder er på mode igen, så BoB vil også være søde og stikker en finger i halsen. På gulvet ligger nu en stort klat blandet galde fra det herrens år 2013:

Midt i klatten står kvindekroppen. Den er på ny blevet en slagmark, som folk i alle aldre, køn, nationaliteter og politisk observans står i kø for at generobre herredømmet over. Andre kender din krop bedre, end du gør, kvinde.

Vis os dine bryster, så siger vi, hvor du har købt dem.

Andre afgør også, hvor mange børn du skal have, med hvem, hvordan eller hvornår. Hvis den smutter, skal du beholde barnet, siger de kristne konvertitter og de af præsterne, som er unge udenpå, men tudsegamle indeni.

Du skal også gå hjemme og vugge, mens din karriere hænger i en tynd tråd.

BOM OG BJERKE

Du må heller ikke bruge din krop som magtbetvinger og tage dig betalt for det. Luder er nemlig kun noget, man må være inde i et ægteskab. Er du russer og godt gammeldags gnaven over systemet, men god til at synge, kaster vi dig i fængsel.

Er du en pakistansk skolepige, der glæder dig over din uddannelse, bliver du skudt af Taleban. Går du over stregen, voldtager, brænder, stener, fængsler vi dig, om ikke andet, så på de sociale medier.

Vis os dine bryster, så siger vi, hvor du har købt dem

Hov. Der røg feministerne vist lige ud ad en tangent. Så slemt er det vel ikke?

Pussy Riot er befriet, Malala har talt for FN, Helle Thorning aka ’the unknown official’ blev verdenskendt. Og BoB har været i terapi for lære at være positive, at se ’udfordringer’ i stedet for problemer.

Derfor klapper vi vores to heste, mens vi rider af sted med de skøre fejlbarlige diagnosticerede tv-darlings.

Den bipolare CIA-agent Carrie fra ’Homeland’, den autistiske følelsesnybegynder kommissær Saga Norén fra ’Broen’ eller antiheltinden Chapman fra ’Orange is the new Black’.

Og vi skal for én gangs skyld ikke smøre madpakker til turen, for i 2013 gik vi alvorligt til makronerne på det dér internet og købte alt ind på netsupermarkedet, der, som de eneste i verden, servicerer os maksimalt uden ekstra beregning.

Yippee ki-yay motherfucker!

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden