Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

BoB
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Feminismen mangler penis

Vi skal provokere, tage det ledige standpunkt og sige grimme ting i medierne,

BoB
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med Nordisk Forum 2014 vil vi genopfinde Norden som ligestillingens gode eksempel, hvilket der i allerhøjeste grad er behov for, efter vi ved de seneste års samlinger i FN’s Kvindekommission har set, at kvinders ret til at bestemme over egen krop og seksualitet stadig er et sprængfarligt emne, der udløser den ene konflikt efter den anden, endeløse forhandlinger og mangel på resultater«.

Mens du læser det her, har tusindvis af mennesker stået på hovedet for omdanne Bornholm til verdens navle. Alle demokratiets krejlere er trukket i deres stiveste puds for at sælge dig noget lige fra demokrati, dannelse over større færdselssikkerhed, bæredygtigt byggeri til kommunikative tjenesteydelser.

Meanwhile over in Malmö har andre hoppet på tungen for at gennemføre en andet slags folkemøde: et kvindfolkemøde med et imponerende 100-siders program. Samtidig. Hvor er det åndssvagt at lægge et stort nordisk kvinnetræf samtidig med, at hele Danmarks magtelite med wannabes netværker over fadøl og Anisette på Gæstgivergården. Yes. Barfodsfeministen Anisette fra Savage Rose, som nogle af jer rystede røv til engang i 70’erne, er på Folkemødet – ikke det store nordiske ligestillingsforum i Malmø.

BoB må erkende, at vi ikke kan nå begge arrangementer sådan rent fysisk. Så vi må vælge, prioritere, og det er super moderne, at man selv skal træffe valg. Det er ikke noget for BoB. Vi hader at vælge. Så vi ringede til vores coach for at få at vide, hvilken folkefest vi skulle spille på. Vores coach er selvfølgelig en mand, alt andet ville være spild af penge. Man skal lære fra de rigtige. Og at lære BoB at flæbe over livets uretfærdigheder ville være at gå over åen efter vand. Coach sagde: ’Folkemødet’. For der hvor der er mænd, er der indflydelse, skejser og magt.

Som så mange gange før slog han også fast, at vi er i den forkerte branche. Kvinder er der ingen penge i. Han regnede ud, at BoB på 25 års feministisk virksomhed havde tabt omkring dét, som svarer til et parcelhus i løn og pension. Aktivisme, og så endda gratis, sagde han, er ikke vejen frem. Kan I for helvede ikke snart lave et produkt, en hyldevare eller noget, hvor I ikke skal give jer selv med i ’prisen’ hver gang? spurgte han retorisk og fortsatte: ’I femibranchen ammer I hinanden, oftest i dårlig rødvin. I er energivenlige og vækstforsigtige, så I sørger altid for, at der ikke er ressourcespild forbundet med jeres møder – I medbringer altid jeres egne filtsko, og der er aldrig, aldrig penge mellem jer. Og, tøser, ved I hvad? Det batter bare niente!’.

Efter den opsang sad BoB lidt rystede tilbage. Hvorfor havde de svenske feminister da også sat os i den penible situation? En naturlig forklaring kunne være, at de svenske arrangører vil prutte højt og flot på, at der er folkemøde i Danmark. At de slet ikke regner den danske deltagelse for noget, fordi vi i alle vores politikker og ligestillingsregnskaber ligger fodslæbende og ynkelige tilbage for det svenske jämställhetsrige. Her tordner de svenske kampfeminister frem til et eller historisk dårligt EU-parlamentsvalg med et helt nyt feministisk parti i parlamentet, mens vi herhjemme slår blikket ned, knapper blusen op og klapper hælene sammen, når en caféejer vifter en ammepolitik for næsen af os.

De har simpelthen fået nok, de nordiske feminister. Fået nok af det danske Backlash, så de med vilje lægger deres overflødighedshorn af en feministfest oven i folkemødet. Det må være forklaringen. Men er det nu klogt?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

BoB mener, at det kan være taktisk forkert at konkurrere mod normen og arrangere store kvindefester, mens alle mændene med magten regerer anderswo. BoB er mere til at få noget penis ind i feminismen. Altså ikke bogstaveligt talt, men åndeligt. Vi må lave en Conchita Wurst på fremtidens kvindemøder. Vi skal brovte, mase os ind, tage æren for andres arbejde, komme med luftige udtalelser om alt muligt, vi ikke har en skid forstand på. Vi skal provokere, tage det ledige standpunkt og sige grimme ting i medierne, så folk stikker os 50.000 dask for at vise os et par minutter til et eller andet symposium om vækst og innovation.

Så får vi HELE cirkuspladsen til rådighed døgnet rundt på folkemødet næste år. Og mindre kan ikke gøre det.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden